hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İkinci elde satışlar düştü, yan sektörler etkilendi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İkinci el araç pazarında sıfır araçlar için yapılan kampanyalar ve yüksek faizler başta olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü son 5 yılın en düşük haziran ayı yaşanırken oto ekspertizler de bu durumdan payına düşeni aldı. Ekspertizler adeta kepenk kapatma noktasına geldi. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıfır otomobilde kampanyalarla satışlar arttı. İkinci el piyasası ise durgunlaştı. Bundan sadece otomobil firmaları değil, yan sektörler de etkilendi. Bu firmaların başında ise ekspertizciler geliyor. Sektör temsilcileri ise yılın üçüncü çeyreğinden itibaren özellikle ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşanacağı görüşünde.

    Oto-Motorlu Araç Satışları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel konu ile ilgili şu detayları aktardı;

    “İkinci elde bu satışlardaki olumsuzluk bizle bağlantılı olan sektörleri de etkiliyor. Bunların başında ekspertiz firmaları geliyor. Biz piyasamızın böyle devam edeceğini düşünmüyoruz. Yılın son çeyreğinde hareketlenecek. Tabi o zamana kadar hem bizlerin hem de ekspertiz firmalarının bunu tolere etmesi gerekiyor. Bunlar stoklarla sınırlı. Stoklar tükendiği zaman yılbaşı sonrası ikinci el araç sektörü hareketlenecek”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow