Hükümetten Kilis kararı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Kilis'e yönelik roket saldırılarıyla ilgili, ilave askeri tedbirlerin alınacağını, ekonomik destekler kapsamında, saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlar ile tüccarların zararlarının giderileceğini açıkladı.
Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakanlar Kurulu’nda Kilis ile ilgili gelişmelerin ele alındığını dile getiren Kurtulmuş, Kilis’in Türkiye’nin en az nüfusa sahip illerinden biri olduğunu hatırlattı. Kilis merkez nüfusunun 93 bin olmasına rağmen 127 bin Suriyeli mültecinin merkezde bulunduğunu söyledi.
Numan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar, güvenlik bürokrasisinin en üst düzeydeki yöneticileri, Genelkurmay Başkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı yetkilileriyle birlikte yapılan toplantıda, Kilis’te yaşananlarla ilgili alınacak tedbirlerin enine boyuna görüşüldüğünü söyledi.
Bakanlar Kurulu toplantısının ana gündem maddesinin Kilis olduğunu aktaran Kurtulmuş, toplantıda ele alınan konuları şu şekilde özetledi: "Birincisi; ilave askeri tedbirlerin alınması. Bu çerçevede hudut hattındaki askeri varlığımızın, gücümüzün arttırılması, ilave İHA’lar ve diğer araçlarla sınırın ötesinin gözetlenmesi imkanlarının sağlanması. Böylece sınır ötesinden Türkiye’ye dönük gelecek saldırıların öncesinden haber alınarak bunların gözetlenmesinin en üst seviyeye çıkarılması.
Kilis'e roket atılıyor mu, düşüyor mu?
İkincisi; ekonomik olarak tanımlayabileceğimiz tedbirlerdir. Bu çerçevede bu saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve zanaatkarlarımızın, tüccarlarımızın zararlarının giderilmesi. Evi barkı, dükkanı yıkılanların, tahrip olanların bu anlamda tanzim edilmesi. Ayrıca Kilis ilimizde kamu yararına çalışma kapsamında istihdam edilenlerin istihdam sürelerinin 9 aya çıkarılması ve valiliğin istediği oranda da yeni ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır. Bu çerçevede ilk planda 5 milyon, ikinci planda da ilave 5 milyon olmak üzere bu zararların hemen giderilmesi noktasında da valiliğin emrine Başbakanlıkça ödeme yapılacaktır. Ayrıca bu ilimizdeki esnafların kredi sıkıntısının giderilmesi için de ilgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını başlatmışlardır.
Kilis'te patlama
Üçüncüsü; sosyal destek programlarıdır. Kilis ilimiz psikolojik olarak da bir zorluk yaşıyor. Çok kısa süre içerisinde küçük bir ile 46 tane füzenin düşmesi ilde önemli bir gerilimin, psikolojik travmanın da yaşanmasına vesile oluyor. Bu çerçevede sosyal destek programlarıyla başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere bütün uzman arkadaşlarımız, sahada Kilis halkımızın yanında olacak, onların bu sürece daha rahat bir şekilde geçmeleri için ellerinden gelen her türlü desteği, hizmeti vereceklerdir.
Dördüncüsü; sağlık alanındaki ilave tedbirlerin alınmasıdır. Başta doktorlar olmak üzere ilave sağlık personelimizin Kilis ilimize gönderilmesi, ayrıca zırhlı ambulansların gönderilerek hizmete başlamaları alınacak tedbirlerden birkaçıdır. Kilis’te 250-300 yataklı yeni bir hastanenin yapılabilmesi, sağlık alanında daha ileri bir noktaya getirilebilmesi için çalışmalar başlatılmıştır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERLERİ | Dikkat! Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı: Çok kuvvetli olacak!
Erzurum'daki kazada can pazarı yaşandı: 2 ölü, 3 yaralı
15 yaşındaki çocuk arabayla ortalığı savaş alanına çevirdi
SON DAKİKA! Çorum'da doğal gaz patlaması: 1 ölü 33 yaralı | En Son Haberler!
Markette polisin hayatını kaybettiği olaya ilişkin 4 tutuklama