"Hırsız var" pankartı açan İbrahim Alıcı'nın davasında takipsizlik kararı
Osmaniye'de dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde 'Hırsız var' pankartı açan ve Başbakanlık korumalarının kendisine işkence yaptığını öne süren 36 yaşındaki İbrahim Alıcı'nın şikayeti üzerine açılan soruşturmada, Cumhuriyet Savcısı korumalar ve polisler hakkında takipsizlik kararı verdi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mart 2014'te Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki mitingine üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle giden eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, bir süre sonra yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı açtı. İlk olarak partililer tarafından tartaklanan Alıcı, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde kamu görevlisine hakaret suçundan ifadesi alınan Alıcı, emniyete götürülmeden önce Başbakanlık korumaları tarafından 1 saat boyunca dövüldüğünü ve işkence gördüğünü öne sürdü.
'HUKUKA UYGUNLUK SINIRINDA'
Alıcı, daha sonra avukatı aracılığıyla Başbakanlık Korumaları ve Osmaniye Emniyeti'ndeki görevli bazı polisler hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı takipsizlik kararı verdi. Savcı, kararında her ne kadar İbrahim Alıcı'nın hayati tehlike geçirmeyecek ve basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığına dair adli muayene raporu olsa da pankart açması nedeniyle miting alanında bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiğini, koruma polisleri tarafından miting alanına çıkartılarak araca bindirilen Alıcı'nın zorluk çıkardığını, bu nedenle polislerin şahsa kademeli zor kullandıkları ve kelepçe taktıklarını belirtti. Kararda ayrıca, işkence, kötü muamele, hakaret ve tehdit suçlarına dair İbrahim Alıcı'nın soyut iddiası dışında kamu davası açılması için yeterli şüphe oluşturur net ve inandırıcı delil elde edilmediği, düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleme suçunun unsurları oluşmadığı, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ndeki polisler yönünde suç bulunmadığı, Başbakanlık koruma polislerinin eylemleri hukuka uygunluk sınırında kaldığı kaydedildi.
KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ
İbrahim Alıcı'nın avukatı Tugay bek, takipsizlik kararının kendilerine dün tebliğ edildiğini belirterek, "Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararına Osmaniye Sulh Ceza Hakimliği'nde itiraz edeceğiz" dedi. Kararın dayağı meşrulaştıran bir karar olduğunu belirten Bek, şunlarım söyledi:
"İbrahim Alıcı'nın Dayak yediği raporlarla belli. Savcılık, 'Osmaniye Emniyet Müdürlüğü görevlileri dokunmamış, Başbakanlık korumaları da dövmüş ama orantılı, ölçülü, aşamalı bir şekilde güç uygulayarak dövmüş. Bu arada alanlarda bulunanların yapmadığı ne malum onlarda yapmış olabilir' demiş ve takipsizlik kararı vermiş. Oysa 1 saatlik süre zarfında özellikle işkence yapmak için düzenlenmiş kapalı minibüste bir saat dövülüyor vatandaş. Vücudunun her tarafı mor, buna ilişkin çok ayrıntılı raporlar var. Zaten savcılığın bu dosyayı bir yıl elinde bekletmesi hukuki açıdan bir hak ihlali. İbrahim Alıcı'nın miting alanından alınıp minibüse götürülmesinin görüntüleri de mevcut."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kartalkaya'daki yangında çocukları ile ölen çift, tatil sonrası ailelerini ziyaret edecekmiş
Özel Muayenehanede Yapılan Tedavi Hastanelik Etti: Soruşturma Başlatıldı
Son Dakika! Bedelli Askerlik 2025 Sevk Tarihleri ve Yerleri Açıklandı!
Telefon Kılıfını Beğenmedi, Kurşun Yağdırdı
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?