HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar, terör soruşturmasında gözaltına alındı

Ağrı'da terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde aralarında HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar'ın da olduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yapılan soruşturma kapsamında, Diyadin Belediye Başkanı Yaşar'ın yanı sıra bazı eski Diyadin Belediyesi çalışanlarının da terör örgütü PKK lehine faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.
Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, ölen terör örgütü mensuplarının yakınlarını belediyede işe aldığı belirtilen Yaşar ile eski belediye yöneticilerinden Mustafa Alpaslan ve Mesut Arslan'ı Diyadin'de, yine eski belediye yöneticilerinden Zeynel Abidin Bozkurt'u Düzce'de yakaladı.
Zanlılardan Yaşar, Bozkurt ve Alpaslan "terör örgüt üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak", Arslan ise "terör örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltına alındı.
Soruşturma çerçevesinde Diyadin Belediyesinde de polislerce arama gerçekleştirildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti! Ziyaretin kodları: Neler yaşandı?
11 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ? Kar yağışı nedeniyle tatil olan iller hangileri?
Kış geri geldi, Ardahan beyaza büründü
Dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı: Yurt genelinde kar ve don alarmı!
Nişanlısı İçin Hazırladığı Sürpriz, Kabusa Döndü: Sprey Boya Patladı, Hastanelik Oldu!