hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Kadıköy'deki Haydarpaşa Garı, 2010 yılında çıkan yangında büyük hasar aldı. Tarihi garda restorasyon çalışmaları sürüyor. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile birlikte çalışmaları yakından görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir tren kalkar Haydarpaşa'dan. O tren sevenleri kavuşturur. Özlemleri dindirir. İşte o trenler çok kısa bir süre sonra yeniden kalkacak.

    Tarihi garın ana bölümlerinde restorasyon tamam. Haydarpaşa'da ilk raylar kısa süre içinde döşenecek.

    Haydarpaşa Garında restorasyon çalışmaları sürüyor

    Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, “Treni yeniden Haydarpaşa’ya getirmek gibi bir amaçla yola çıktık. Yolcu bekleme alanları, çatı katı, ofisler büyük oranda bitirdiler. Nelerle karşılaştık? 2 bin 500 yıl öncesine dayanan tarihi yapılar, kıyı yapıları tam bulunduğumuz noktadaydı. Bizans, Osmanlı, Roma döneminde çarşıydı burası çarşıda dükkanlar vardı. Bu anlamda mutluyuz. Çünkü biz de işin sonuna geldik. Yeni bir yapı yapmadık ihya ettik treni getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haydarpaşa Garında restorasyon çalışmaları sürüyor

    Müjdeyi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu verdi. “Haydarpaşa Garı’nı bu yıl içinde tamamen hazır hale getirmiş olacağız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow