hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastane randevusuna gidilmezse ne olur? Hastane randevusuna gitmeyene ek tedbir!

    Hastane randevusuna gidilmezse ne olur Hastane randevusuna gitmeyene ek tedbir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com, İHA

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca MHRS üzerinden randevu alan anca randevusuna gitmeyen kişilere yönelik ek tedbir uygulanacağını duyurdu. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte randevu aldığı halde doktora gitmeyen kişiler bir süre randevu alamayacak. Peki, hastane randevusuna gidilmezse ne olur, süre cezası almamak için neler yapmalı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca randevu yoğunluğuna ilişkin alınan yeni tedbiri paylaştı. Bakan Koca, Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının en önemli konular arasında yer aldığını ifade ederek, "İl, hastane ya da branş bazında yaşanan sorunları biliyoruz. Bununla ilgili hastane yöneticilerimiz de yoğun çalışma içerisinde. Hatırlarsanız bir ay sonra tedbirlerin kademeli şekilde hayata geçirileceğini ve yaptırımların arttırılacağını söylemiştim. Sorun yaşadığımız branş ve hastaneleri tek tek çalışıyoruz. Artan bir talep var. Buna karşılık kapasitemizi de artırıyoruz. Hekim sayımızın artan talebi karşılaması da son derece önemli. Bu bakımdan yetiştirmemiz gereken hekim ve uzman hekim sayısı çok önemli. Geleceğe matuf bu önemli tedbiri zaten almıştık. En son yan dal uzmanlıkları için de gereken iyileştirmeleri yaptık ancak bir de mevcut kapasitenin yeterince verimli kullanılamaması sorunu var. Bunun bir tarafı kapasiteyi belirleyen hastanelerimiz, diğer tarafı randevu alıp randevusuna gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasite. Bunun için ilk tedbirleri almıştık. Şimdi yeni yaptığımız analizler bazı zorunlulukları işaret ediyor. Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

    HASTANE RANDEVUSUNA GİDİLMEZSE NE OLUR?

    Bakan Koca, yakında devreye girecek yöntemle ikinci kez randevusuna gelmeyenlere tüm branşlarda 15 gün randevu verilmeyeceğini duyurdu. Bu kapsamda süre cezası almamak adına kişiler gitmeyecekleri randevuyu MHRS üzerinden iptal etmeleri gerekiyor. Hem bu sayede 15 gün beklemek durumunda kalmayacaklar hem de o gün iptal edilen randevu saatinin yeri açılacağından başka hastalar beklememiş olacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow