hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasan Ferit Gedik davası 14 Temmuz'da

    Hasan Ferit Gedik davası 14 Temmuzda
    expand

    İstanbul'da Maltepe'nin Gülsuyu Mahallesi'nde uyuşturucu çetelerinin açtığı ateş sonucu öldürülen Hasan Ferit Gedik'le ilgili davanın ilk duruşması 14 Temmuz'da yapılacak. Basın toplantısı düzenleyen Gedik'in ailesi ve avukatları, adalet istediklerini belirterek, 1 milyon kişiyi Anadolu Adliyesi'ne davet ederek, bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan Ferit Gedik davasıyla ilgili ailesi basın toplantısı düzenledi. Anne Nuray Gedik, toplantıda "Ferit için adalet istiyoruz. 3-5 çeteci çapulculara kalmasın meydan. Mahkeme için 1 milyon hedefimiz var. Bekliyoruz bu 1 milyonu. Gerçekten adalet olsun istiyorum" dedi.

    Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'i vuranların yargılandığı davayla ilgili aile ve avukatları Oya Aslan ile Şükriye Erden, Küçük Armutlu Boğaziçi Cem Evi'nde basın toplantısı düzenledi.

    Basın toplantısında konuşan dede Mustafa Meray, "Bundan sonra kimse katledilmesin. Anaların ağlamamasını istiyorum. Bu uyuşturucu meselesini ancak örgütlenerek çözebiliriz, gelin birlik olalım" diye konuştu.

    Avukat Oya Aslan, Hasan Ferit Gedik'in "uyuşturucu ve kentsel dönüşümle mücadele ederken hayatını kaybettiğini" belirtti.

    Hasan Ferit Gedik davası 14 Temmuzda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gedik ailesini temsil edecek avukatlardan Şükriye Erden de Hasan Ferit Gedik'in ölümüne ilişkin davanın 14 Ağustos tarihinde Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirterek, 15'i tutuklu 35 şüpheli hakkında, 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandığını hatırlattı. Erden, "Çok sayıda sanık var. Bu dosyanın 34 sanığı, 5 mağduru ve 17 müştekisi var. Sanıklar örgütsel faaliyetleri sebebiyle örgüt yöneticiliği ve örgüt üyeliğinden de yargılanacaklar. Sanıkların bir çoğu şu an tutuklu. Biz tüm delillerin ortaya koyulmasını sağlayacağız, dosyayı da sonuna kadar sahipleneceğiz. Dava günü 1 milyon insan olacağız, adalet isteyeceğiz. O çetelerden hep beraber hesap soracağız. Tabi ki aynı zamanda da yargıdan adalet isteyeceğiz" dedi.

    Acılı anne Nuray Gedik de "Ferit için adalet istiyoruz. 3-5 çeteci çapulculara kalmasın meydan. Mahkeme için 1 milyon hedefimiz var. Bekliyoruz bu 1 milyonu. Gerçekten adalet olsun istiyorum " diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow