hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Harekat AK Parti'nin kararlılığıdır"

    Harekat AK Partinin kararlılığıdır
    expand

    AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "ABD ile istihbarat paylaşımına girdiysek, askerlerimiz Irak'a girdiyse bu AK Parti iktidarının kararlılığı sayesindedir" dedi.

    Bağış, iç ve dış politikanın birbirinden bağımsız olmadığını, eş hareket ettiğini kaydetti.
     
    Son savaş öncesi Irak'ın bütün komşularını topladıkların ve ABD ile Irak arasında bir uzlaşma sağlamak istediklerini kaydeden Bağış, "Savaş sonrası biz de müttefiklerimizin ihtiyaç duyduğu lojistik desteği sağladık. Her istediklerini yapmadık ama PKK'ya karşı işbirliği konusunda kararlı bir tutum içine girdik" dedi.
     
    "Türkiye, barışta bir merkez haline geldi" diyen Bağış, "ABD ile istihbarat paylaşımına girdiysek, askerlerimiz Irak'a girdiyse bu AK Parti iktidarının kararlılığı sayesindedir. Türkiye'nin Irak'a girmesine muhalefet bile şaşırıyor" diye konuştu.
     
    Bağış, "Bugün İsrail'in askeri kaçırıldığında, aradığı ilk ülke olduk. İngiltere'nin askerleri kaçırılıyor. Tony Blair, Başbakan Erdoğan'ı arıyor. Türkiye, barış projelerinde hatırı sayılır bir ülke haline geldi. AK Parti, müzakereleri tamamlayıp Türkiye'yi AB üyesi de yapacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow