Hakim, FETÖ imamlığıyla suçlanan sanığa polis fezlekesini sordu
Konya'da görülen FETÖ davasında örgüt imamı olmakla suçlanan ve suçlamaları reddeden sanık Yusuf K, hakimin, cep telefonundan çıkan, kendisi hakkında hazırlanmış polis fezlekesini nasıl ele geçirdiği sorusuna, "İnternetten indirdim" yanıtı verdi.
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 180'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi. Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmada, daha önce savunması alınmayan tutuklu sanıklar dinlendi. Duruşmaya sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.
TSK mensubu 26 FETÖ şüphesinden 8'inin sorguları tamamlandı
Ankara’da devam eden soruşturma kapsamında tutuklu bulunan sanık Mücahit Ş, örgütle 1993 yılında Kayseri’de üniversite eğitimi gördüğü sırada tanıştığını söyledi. Üniversiteden mezun olduktan sonra işsizlik nedeniyle örgüte ait yurtta çalışmaya başladığını anlatan Mücahit Ş, 2015 yılına kadar örgüt tarafından farklı illerde görevlendirildiğini dile getirdi.
Kayseri'deki FETÖ davasında 2 tahliye
1998-2004 yıllarında Afyonkarahisar’da örgüte ait yurtta yöneticilik yaptığını belirten Mücahit Ş, "İki yıl Konya’da bu yapıya ait bir dershanede çalıştım. Daha sonra Mersin'de görev aldım. 2009-2010 yıllarında Samsun’da Bafra ilçe imamlığı görevini yaptıktan sonra 2010-2014 yıllarında Ankara’nın Sincan ilçesinde örgüte ait eğitim kurumunda çalıştım. Burada Sincan ilçe imamlığı yaptıktan sonra da Konya'da il imamlığı görevini üstlendim" diye konuştu.
Darbede istihbarata getirilmek istenen albaya 11 yıl hapis cezası
Mücahit Ş, Kayseri’de 2015 yılında esnaflığa başladığını kaydederek, "Sık sık görev yerim değiştirildiği için huzursuzdum. Tayinlerden bıkmıştım. Hem çocuklarımın eğitimi hem de kendi sosyal hayatımın devamlılığı için bu yapıdan ayrılarak esnaflığa başladım. Zaten 17-25 Aralık olayları da beni rahatsız etmişti. 2015'ten sonra örgütle hiçbir bağlantım olmadı" beyanında bulundu.
ByLock yüklediğini itiraf etti
Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u yüklediğini itiraf eden sanık Mücahit Ş, "Yükledim ancak kullanma ihtiyacı hissetmediğim için kullanmadım. Ben bu yapının içindeyken terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Öğrenince çok pişman oldum. Bu yüzden bildiklerimi samimi şekilde anlattım" ifadelerini kullandı.
Tutuklu sanıklardan, örgütte "doktorlardan sorumlu imamlık", "eyalet imamlığı", "küçük bölge" ve "büyük bölge imamlığı" yapmakla suçlanan Yusuf K. de hakkındaki suçlamaları reddetti. Örgüte ait dershanelerde öğretmenlik yaptığını belirten Yusuf K, "Ancak hiçbir zaman belirtilen görevlerde bulunmadım, sohbet hocalığı yapmadım. Bazı sohbetlere dinleyici olarak katıldım" dedi.
Mahkeme başkanının, sanığın 2014 yılında Konya Adliyesi önündeki protestolara katıldığını hatırlatması üzerine sanık Yusuf K, "MEKE eğitim kurumlarına ortaklığım bulunmaktaydı. Cihan Medya’nın kapatılması, ticari olarak bizi zarara uğratmıştı çünkü Zaman Gazetesi dağıtıcılığını biz yapıyorduk. Hem bu yüzden hem de basın özgürlüğü hassasiyetim dolayısıyla bu protestoda bulundum" şeklinde savunma yaptı.
Sanık Yusuf K, mahkeme başkanının, cep telefonunda olmaması gereken, hakkında hazırlanmış polis fezlekesinin bulunduğunu söylemesi üzerine, fezlekeyi internet ortamında bulduğu linkten indirdiğini öne sürdü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü