Bugün hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 6 Haziran 2021 pazar sokak kısıtlaması olacak mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili değişiklik İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede yerini aldı. İlk açıklama Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, 5-6 Haziran 2021 Cumartesi, Pazar sokak yasağı olacak mı?
Vaka sayılarında yaşanan gerileme ve kademeli normalleşme sürecinde ikinci aşamaya geçilmesinin ardından hafta sonu sokak kısıtlamaları ile ilgili durum merak konusu olmuştu. Hafta başında gerçekleştirilen Kabine toplantısında sokak kısıtlaması ile ilgili detaylar paylaşıldı. Peki, hangi günler yasak olacak?
HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?
Hafta sonu sokak kısıtlaması yeni genelge ile 1 güne düşürüldü. Yani Pazar günü sokak kısıtlaması tam gün uygulanmaya devam edecek. Cumartesi günleri ise 22:00’ye kadar kısıtlama bulunmayacak.
5-6 HAZİRAN CUMARTESİ VE PAZAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?
Cumartesi günleri saat 05:00 ile 22:00 arası sokak kısıtlaması bulunmuyor. Dolayısıyla 5 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 05:00 ile 22:00 arasında kısıtlama olmayacak. Cumartesi saat 22:00’de başlayacak olan sokak kısıtlaması Pazar günü tam gün olarak devam edecek ve pazartesi günü 05:00’e kadar sürecek.
Genelgenin ilgili maddesi ise şöyle: Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 - 05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi
Sırrı Süreyya Önder: Kamyon şoförlüğü de yaptı çıraklık da! İşçi, yazar, sinemacı...
HABER... Nabzı 2 kez durdu: Ameliyatı 12 saat sürdü! Sırrın Süreyya Önder yoğun bakımda