Gültan Kışanak'ın yerine Etimesgut Kaymakamı kayyum olarak atandı

Fırat Anlı ile birlikte tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak atandı.
Diyarbakır'da Cumhuriyet Başasavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 25 Ekim'de eş başkan Fırat Anlı ile birlikte gözaltına alınan ve 5 gün sonra tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine Ankara'dan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, kayyum olarak atandı. Atilla, Etimesgut'a atanmadan önce Diyarbakır Vali Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
İçişleri Bakanlığı yetkilileri sabah saatlerinde KHK kapsamında, vali yardımcısı ya da kaymakam olan bir kamu görevlisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanacağını duyurmuştu.
Birleşmiş Milletler'den Kışanak ve Anlı açıklaması
Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasından sonra Büyükşehir Belediyesinin çevresi polis bariyerleri ile kapatılırken, çok sayıda polis ekibinin Belediye önündeki nöbeti sürüyor. Belediye çalışanlarının ise, polisin kimlik kontrolü ile belediye binasına giriş çıkış yaptıkları belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
200 Yıllık Gelenek! Türbenin Toprağını Yiyerek Dua Ediyor, Şifa Arıyorlar...
Dikkat! Meteoroloji tarih verip uyardı: Göz gözü görmeyecek!
Dikkat! Meteoroloji gün verip uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı!
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat