hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google soruşturmalarında son durum ne?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rekabet Kurumu dünyaca ünlü arama motoru Google hakkında açtığı farklı soruşturmalara ilişkin kararlarını art arda açıklıyor. Bir soruşturma daha sonuçlandı. Bu kez bir ceza gelmedi ama bu zamana kadar yürütülen 4 soruşturma kapsamında Google’a toplamda yaklaşık 1.25 milyar TL para cezası verildi. Google hakkındaki o soruşturma ve iddialarda son durum ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rekabet Kurumu dünyaca ünlü arama motoru Google hakkındaki soruşturmalardan birinde daha nihai kararını verdi.

    Google genel arama soruşturmasında, Google’ın masaüstü ve mobil arama sonuç sayfasında sunduğu “videolar, kullanıcılar bunu da sordu”, çeviri kutucuğu, spor kutucuğu, hava durumu kutucuğu” gibi çeşitli arama özellikleri vasıtasıyla internet sitelerinin arama sonuç sayfasında aşağıya itilerek trafik kaybetmelerine neden olduğu yönündeki iddialar incelendi. Bu iddialara ilişkin Google’a bir ceza verilmedi.

    Ancak bugüne kadar kurum tarafından yürütülen 4 soruşturma kapsamında Google’a toplamda yaklaşık 1.25 milyar TL para cezası verildi. Para cezası uygulanmadan tamamlanan bu soruşturma dışında ayrıca, Google hakkında reklam teknolojisi tedarik zincirinde çeşitli davranışlarla kendi ürünlerini kayırdığı yönündeki soruşturma devam ediyor. İncelemeler sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow