hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göçmenlere fahiş nikah ücreti kararı durduruldu

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Meclis toplantısında göçmenlerin evlilikleri için alınan nikah ücretinin 25 kat artırıldığını açıklamıştı. O kararın ardından Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, uygulamanın iptali için dava açtı. Köksal’ın o uygulamasına mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göçmenlere yönelik uygulamalarıyla gündeme gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte yaşayan evlilik hazırlığındaki göçmenlerin nikah ücretlerini 25 kat artırmıştı. Göçmenlere yönelik verilen o karar yargıdan döndü.

    Aylar önce Köksal, Belediye Meclisi toplantısında Türk vatandaşlarına sunulan 400 TL’lik nikah ücretinin sığınmacılar için 10 bin TL olarak uygulanacağını açıklamıştı.

    O açıklamanın ardından Uluslararası Mülteci Hakları Derneği kararın iptali için dava açtı. Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından alınan ve göçmenler için nikah ücretini 25 kat artırarak 10 bin liraya çıkartan kararın iptali için İdare Mahkemesi dava açtı. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, belediyenin kararı için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkeme, kararında uygulamanın ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine yer verdi.

    Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ise kararla ilgili yaptığı açıklamada, göçmenlerin ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ve bu tür hukuka aykırı kararlarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce de CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde yabancıların evliliklerinde 100 bin lira nikâh ücreti ödemesine karar vermişti. Ayrıca Özcan, yabancıların su faturalarına 10 kat zam yapmıştı. Tanju Özcan’ın aldığı bu kararlar, 2022’nin şubat ayında yargıdan dönmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow