hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gıda denetiminde karekod dönemi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetimlerinde karekod dönemini başlatıyor. Bu sayede tüketiciler de şirketler nasıl denetlenmiş bu bilgilere ulaşılabilecek. Uygulamaya erişmek için ne yapmak gerekiyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıda denetimlerinde karekod dönemi başlıyor Tüketici gıda denetimlerini takip edebilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı gıdaların ilk üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadarki süreçte gıda işletmelerinin resmi kontrollerini ülke genelinde kesintisiz sürdürüyor.

    Tüketicilerin de denetim durumunu takip edebilecekleri ‘Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması’ hayata geçiyor. Bakanlık her bir işletmeye özel karekod içeren görsel hazırladı.

    Gıda denetiminde karekod dönemi

    Gıda işletmeleri, ‘www.guvenilirgida.tarimorman.gov.tr’ adresinden o karekodları indirip tüketicilerin görebileceği bir yerde sergileyecek.

    Tüketicilerin yapması gereken ise ‘Tarım Cebimde’ uygulamasını mobil cihazlarına indirmek olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karekodu uygulamaya tarattığında ise o işletmeye ait kayıt/onay numarası, unvan, adres ve işletmede yapılan en son denetim tarihine dair bilgilere erişebilecek.

    Uygulamayla tüketicilerin menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ve bakanlığın gerçekleştirdiği resmi kontrollerin görünürlüğünün artırılması hedefleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow