Oruç İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Oruç Hakkındaki Tüm Ayetler...
Ramazan Ayı ile birlikte İslam'ın beş şartı arasında yer alan oruç ibadeti yapılması farz olarak yani yapılması zorunlu ibadetler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda Kuran- ı Kerim içerisinde oruç ile ilgili ayetler bulunmaktadır.

Oruç İle İlgili Ayetler ve Mealleri...
Oruç ibadeti ile ilgili ayet ve mealler yer almaktadır. Bu bağlamda ilk ayet Bakara suresinin 183. ayeti olarak yer almaktadır. Bu ayete göre ey iman edenler Sizden öncekilere faz kılınan oruç tutmak size de farz olundu Umulur ki günah ve fenalıklardan korunursunuz
Bakara suresinin 187. ayeti der ki Oruç gecelerinde eşlerinizle münasebet size helal kılınmıştır. Onlar sizin için siz de onlar için bir elbise durumundasınız Allah nefislerinize yenik düşeceğinizi bildiği için tövbenizi kabul edip sizleri bağışladı.
Bakara 196. ayet'e göre Başladığınız hac ve umreyi Allah rızası için tamamlayın eğer bir engel çıkar da tamamlanamazsa o zaman maddi durumunuza göre bir kurban kesin o kurban yerine varıp kesilinceye kadar başlarınızı tıraş etmeyiniz Aranızdan hastalanan veya başında bir rahatsızlık olması sebebiyle tıraş olanlar fidye maddi durumu yerinde değilse oruç tutsun

Kur’an-ı Kerim'de Oruç Hakkındaki Tüm Ayetler...
Kur’an-ı Kerim içerisinde oruç ile ilgili oldukça fazla ayeti kerimeler yer almaktadır. Bakara suresi 183-187-196 Maide suresi 95. ayeti, Meryem suresi 26. ayeti, ahzab 35. ayet, Tahrim 5. ayet, içerisinde oruç ile ilgili detaylar yer almaktadır.
Tahrim 5. ayet Peygamber sizi boşar ise bu durumda sizin yerinize rabbi ona sizden daha hayırlı olan Allaha teslimiyet gösteren, inanan ve gönülden itaat eden tövbe edeni ibadete düşkün , oruç tutan dul ve bakire eşler nasip eder.
Meryem Suresi 26. ayet ise; ye, iç insanlardan birini görecek olursan Ben rahmana susma orucu adamıştım O bakımdan bugün kimseyle konuşmayacağım de.

Orucu Bozan Haller Kuran-I Kerim De Nasıl Belirtilmiştir?
Orucun nasıl tutulması gerektiği ve bozulması zaruri durumların ne olduğu konusunda Bakara suresi 183-184 ayetlerinde detaylarıyla belirtilmiştir. Bu ayetlere göre Ey iman edenler sizden öncekilerde olduğu gibi sizler de sakının diye üzerinize sayılı gün oruç faz edildi.
Buna göre hasta, sefiri, olanlar başka bir gün tutmadığı gün kadar kaza orucu tutmalıdır. Oruç tutmakta zorlanan veya tutamayanlar ise tutmadığı gün kadar yiyeceği fidye olarak bir yoksula vermezi faz kılınmıştır. Ancak şüphesiz ki oruç tutmak sizin için en hayırlı ibadetler arasındadır.