hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gabar Dağı'nda petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: 1 işçi hayatını kaybetti

    KAYNAKAA

    Şırnak’ta Gabar Dağı petrol sahasında çalışma sırasında, sondaj kulesi bilinmeyen bir nedenle devrildi. Enkaz altındaki 3 işçiden 2’si çıkarıldı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kazada bir işçi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, sabah saatlerinde Gabar Dağı’ndaki 27 Nolu Şehit Aybüke Yalçın Petrol Arama Sahası'nda meydana geldi. Çalışma sırasında petrol sondaj kulesi henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. 3 işçi enkaz altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, TPİC ve TPAO uzmanları ile jandarma ekipleri sevk edildi.

    Vali Cevdet Atay da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Yapılan çalışmada enkaz altındaki işçilerden 2’si çıkarıldı. Durumu ağır olan 1 işçi helikopterle hastaneye kaldırıldı.

    Gabar Dağında petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: 1 işçi hayatını kaybetti

    Enkaz altında kalan diğer işçinin çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

    Sağlık Bakanlığı kaza ile ilgili olarak, 'Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı tespit edilmiştir. 2 kişi hastaneye nakledilmiş olup 1 kişinin ise kurtarma çalışması devam etmektedir. Sahada tarama çalışması yürütülmektedir. Bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personeli görevlendirilmesi yapılmıştır.' açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gabar Dağında petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: 1 işçi hayatını kaybetti

    CNN TÜRK'e konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, son gelişmeleri aktardı:

    Haber alamadığımız arkadaşımız hariç bir sıkıntı yok. Bir yaralı ayakta tedavi ediliyor, diğeri hastanede. Enkaz altındaki işçi için çalışıyoruz. Yakın zamanda kurulan bir sondaj değil.

    Burası 2 ay önce kurulan bir sondaj kulesi. Kazısını yaptı. Yerin dibinde aşınmalardan kaynaklı çökmenin olduğu iletildi. Kesin sonuç çalışmalardan sonra öğrenilecek.

    Burada aynı anda 50-60 kişi sondaj işleminde çalışıyor. Bu tip kazalar oluşmasın diye arkadaşlarımız önlem olacak. Sabah enerji Bakanımıza da bilgi verdik. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmayız.

    ŞIRNAK VALİLİĞİ: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 2 YARALI

    Konuya ilişkin Şırnak Valiliği tarafından sosyal medyada yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow