Figen Yüksekdağ'dan 'Adalet Yürüyüşü' mesajı

Figen Yüksekdağ, CHP'nin başlattığı Adalet Yürüyüşü'yle ilgili cezaevinden mesaj gönderdi. Mesajında şu ifadeler yer aldı: Diyelim ki, bu yürüyüş yeni yollarda buluşsun, Maltepe’den fazlasına kapı açsın.
Eş Genel Başkanlığı ve milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ, Kandıra Cezaevi’nden gönderdiği ve ‘Umut ve dayanışmayla merhaba!’ diyerek başladığı mesajında, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve her kesimden hak ve adalet gönüllülerinin büyüttüğü yürüyüşün bu kavşağında yolunuzun açık olmasını diliyorum” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon mesajı
Yüksekdağ’ın mesajında yer alan açıklamalar şöyle:
Adalet ihtiyacı aidiyetin ötesinde
Biz kadınlar için adalet, demokrasi, özgürlük yolunda atılan her adım değerlidir. Bu vesileyle tutuklu HDP ve DBP’liler, tutuklu milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasetçiler olarak adalet yürüyüşü ve yürüyüşçülerine başarı dileklerimizi iletiyoruz. Şüphesiz ülkemizin ve halklarımızın adalet ihtiyacı her tür siyasi aidiyetin ötesindedir. Hangi partiden, görüşten, aidiyetten olursak olalım, adalet herkes için yaşamsal bir ihtiyaçtır. Bu nedenle farklılıklarımızı bir kenara koyarak, parçalanan adalet terazisini yeniden kurmayı ve bunun için ortak mücadele vermeyi öncelemeliyiz.
Adalet Yürüyüşü'ne katılanları 'Rabia' işaretiyle protesto ettiler
Yeniden yükselişe dönüştürmek için
100’e yakın belediye eşbaşkanı tutuklanmış, halen 11 milletvekili ve eşbaşkanları hapiste olan, binlerce üye ve yöneticisi rehin alınmış bir hareket olarak hukuk ve adaletin nasıl dibe çekildiğini yaşadık ve yakından biliyoruz. Şimdi yaşanan dibe vuruşun, yeniden yükselişe dönüştürülmesi için ortak vatan bilinci ve eşit yurttaşlık hukukuna sarılmak, herkes için adalet sözünü güçlü ve tutarlı söylemek, adalet yolunun demokrasi ve özgürlük duraklarından geçtiğini unutmamak gerekiyor.
Kılıçdaroğlu: Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler
Yüzde 49’dan fazlayız
Gazetecilerin, siyasetçilerin, akademisyenlerin, canı pahasına işini, ekmeğini savunanların ve Saray gibi düşünmeyen herkesin hapishanelere doldurulduğu koşullarda, ayrışmayı değil amaçta ortaklaşmayı, durmayı değil her yaşam alanında yürümeyi başarmalıyız. Yüzde 49’dan fazlasıyız; adaleti, barışı ve özgürlüğü kazanabiliriz. Diyelim ki, bu yürüyüş yeni yollarda buluşsun, Maltepe’den fazlasına kapı açsın. Bu dileklerle adalet yürüyüşçülerine tutuklu siyasetçi arkadaşlarım adına kolaylıklar diliyorum. Adil, özgür ve demokratik bir Türkiye’de buluşmak üzere.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi