hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Feyzioğlu, internet yasasını değerlendirdi

    Feyzioğlu, internet yasasını değerlendirdi
    expand

    Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu TBMM'de kabul edilen İnternet Yasası'nı, sosyal paylaşım sitelerini çok iyi kullanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylayıp, onaylamayacağını merak ettiğini belirtti. Feyzioğlu, "AB yasalarına aykırı bir yasayı onaylayacak ve bir de seçime girecek olursa o zaman bizde yurttaş olarak O'na oy verip vermemeyi değerlendireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde CHP'nin tekrar belediye başkan adayı gösterdiği Mehmet Kocadon'u seçim ofisinde ziyaret etti.

    "İstemezükçülerden değilim"

    Basın mensuplarının TBMM'den geçen İnternet Yasası ile ilgili soruları üzerine Feyzioğlu, Türkiye'nin 2012'nin Aralık ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından tazminata mahkum edildiğini hatırlatıp, "Yasa hazırlandı, Cumhurbaşkanı'na sunuldu. Cumhurbaşkanı interneti, sosyal paylaşım sitelerini çok iyi kullanıyor, bir yurttaş olarak. Cumhurbaşkanı'nın bu yasayı onaylayıp, onaylamayacağını merakla bekliyorum. Cumhurbaşkanı bu kadar sıklıkla kullandığı internet konusunda AB yasalarına aykırı bir yasayı onaylayacak ve birde seçime girecek olursa o zaman bizde yurttaş olarak O'na oy verip vermemeyi değerlendireceğiz" dedi.

    Yeni hazırlanan İnternet Yasası'nın AİHM'nin 2012 yılında verdiği karara da tam ters olduğunu belirten Feyzioğlu şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Biz her yasadan önce doğru bildiklerimizi söyledik. Asla İstemezükçülerden olmadık. Doğruya doğru, eksiğe eksik, yanlışa yanlış dedik. Çünkü bu yasanın yanlışlığı insanların haber ve bilgi alma özgürlüklerinin kısıtlanmasından kaynaklanıyor. Düşünün iki yıl boyunca sizin çocuğunuzun eşinizin girdiği tüm site ve arama motorları takip edilecek ve birileri yeri geldiğinde bunları kullanabilecek.

    Bizim internete nereye girdiğimizden kime ne? Yasaya göre 4 saat yasaklamanın ardından Sulh Mahkemeleri 24 saat içinde karar verecek. Yasa tersten çalışmaz, aksi olmalıydı yani. Önce yargı yasaklamaya karar vermeliydi, idare uygulamalıydı.

    TİB başkanına bu iş bırakılarak idareye büyük yetki veriliyor. İdare kendisini eleştiren siteleri kapatacaktır, yasaklayacaktır. Demokrasilerde bu kabul edilemez. Bu çağdışı bir anlayış ve uygulamadır. İnternete sansür uygulamasını, katılımcı demokrasiye aykırılığı yanında, başta AİHM ve ülkemizin taraf olduğu diğer uluslararası düzenlemelerde tanımlanmış olan ifade özgürlüğüne de aykırı buluyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow