FETÖ'nün sivil imamlarından kim kimdir?
15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün 5 sivil imamı Akıncı Üssü'nden terör örgütü elebaşısı Gülen'in direktifleri doğrultusunda darbe girişimini yönetti. Bu isimlerden firari Adil Öksüz dışındaki 4'ü ilk kez dün hakim karşısına çıktı.
Haberin Devamı
Adil Öksüz
/

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı. Gülen'in talimatıyla 1 Kasım 2015 seçimlerinin hemen ardından darbe girişiminin hazırlıklarına başladı. 27 Aralık 2015-Haziran 2016 tarihleri arasında 12 defa Ankara'ya giderek, örgüt mensubu askerlerle 2 farklı adreste darbe toplantıları yaptı. Bu toplantıların hemen hepsinin ardından ABD'ye giderek, Gülen'e bilgi verdi, talimatlarını aldı. 11 Temmuz'da darbeci askerlerle hazırlık toplantılarını tamamlayan Öksüz, darbe planını Gülen'e sunmak için tekrar ABD'ye gitti. 2 gün ABD'de kaldıktan sonra 13 Temmuz'da Türkiye'ye döndü. 16 Temmuz sabah saatlerinde Akıncı Üssü yakınlarında jandarma ekiplerince yakalandı. Satın almak amacıyla tarla bakmak için orada bulunduğunu söyledi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı.
Kemal Batmaz
/

15 Temmuz'da darbecilerin harekât merkezi olan 143'üncü Filo'da bulunduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Saat 21.50'den sabah 01.40'a kadar 143. Filo'da olduğu tespit edilen Batmaz'ın darbeci askerlerle birlikte hareket ettiği tespit edildi. Darbe gecesi Kemal Batmaz'a Akıncı Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in baş selamı verdiği görüntüler soruşturma dosyasına girdi.
Haberin Devamı
/

Batmaz da ifadesinde, Öksüz gibi Kahramankazan'da tarla bakmaya gittiğini iddia etti. FETÖ'nün en büyük finans kuruluşlarından biri olarak bilinen Kaynak Holding iştiraki Kâğıt AŞ'nin Genel Müdürlüğü'nü yapan Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiği, darbe girişiminden 2 gün önce yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğü belirlendi.
Harun Biniş
/

İfadesinde Kemal Batmaz'la Kahramankazan'da tarla bakmaya gittiğini söyleyen Harun Biniş, 143. Filo'daki görüntülerine "montaj" dedi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) çalıştığı dönemde aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu devlet yöneticilerinin kullandığı kriptolu telefonların dinlenmesine ilişkin davanın sanıkları arasında yer alıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hakan Çiçek
/

FETÖ'nün kripto mensuplarının çocuklarını göndermek için kurduğu Anafartalar Koleji'nin sahibi Hakan Çiçek, darbe girişiminin merkezi Akıncı Üssü'nde yakalandı. FETÖ'nün TSK'daki kurmay subaylarından sorumlu imam olduğu iddia ediliyor.
Nurettin Oruç
/

Akıncı Üssü'nde yakalandı. Belgesel çektiğini iddia etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Askeri kanadın kritik isimleri
/

Akın ÖztürkDarbenin askeri planlayıcılarından ve Yurtta Sulh Konseyi üyesi. Akıncı Üssü'ndeki faaliyetleri sivil imamlarla birlikte koordine etti. Uçak ve helikopterlerin hangi noktaları vuracakları konusunda belirleyici kararlar aldı.
Kubilay Selçuk
/

Tümgeneral. İzmir'de görevli olmasına rağmen o gece Akıncı Üssü'ne giderek, darbe faaliyetlerini koordine etti. F-16'ların nereye uçacaklarını belirledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yurtta Sulh Konseyi üyesi. Darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın derdest edilmesi talimatını verdi ve Akar'ın rehin alınma sürecini koordine etti. Akar, Çankaya Köşkü'ne gelirken, helikopterde eşlik etti.
Hakan Evrim
/

Tuğgeneral. Akıncı üs komutanı olarak görev yapıyordu. Hulusi Akar'a, "İsterseniz sizi kanaat önderimiz (Fethullah Gülen) ile görüştürürüz" sözüyle darbe girişimi tarihine geçti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ömer Faruk Harmancık
/

Tuğamiral. Yurtta Sulh Konseyi üyesi. Akar'a darbe bildirisi okutmaya çalıştı.
Hakan Karakuş
/

Darbenin askeri planlayıcılarından Akın Öztürk'ün damadı. Kalkışmada en çok kullanılan 143. Filo'nun komutanıydı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bombalanması talimatını verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hasan Hüsnü Balıkçı
/

Meclis'i bombalayan darbeci pilot.
Hüseyin Türk
/

TBMM ve Gölbaşı Özel Harekât Müdürlüğü'nü bombaladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ahmet Özçetin
/

Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu yerin tespit edilmesi ve uçağının havada tespit edilerek durdurulması talimatını verdi.
Müslim Macit
/

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşağa ve otoparka 2 bomba atıp 15 kişiyi şehit etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ahmet Tosun
/

Meclis, Özel Harekât ve TÜRKSAT binasına bomba atılması talimatını ileten yüzbaşı.