FETÖ’den yargılanan iki iş adamına 8’er yıl hapis
Kayseri’de 68 sanığın yargılandığı ve son celsede bazı sanıkların dosyalarının ayrıldığı davada karar çıktı. Ayrılan dosyada tutuklu yargılanan 2 işadamına ayrı ayrı 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş’ın da aralarında yer aldığı 68 işadamı hakkında hazırlanan 771 sayfalık iddianameli davanın 23 Ekim’de görülen son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.
Tefrik edilen dosya sonrası sanık Abdurrahman Haskaraman ve Mustafa Ahi, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı ayrı dosyalarda yargılanmaya başladı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda tutuklu sanık Mustafa Ahi jandarma eşliğinde duruşma salonunda, tutuklu sanık Abdurrahman Haskaraman ise Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edildi.
Ahi’ye 8 yıl hapis, tahliye
Cumhuriyet Savcısı tarafından ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan cezalandırılması istenen 48 yaşındaki tutuklu sanık işadamı Mustafa Ahi, mahkemede “GESİAD’da hiçbir zaman yöneticilik yapmadım, burada duyunca şaşırdım. Bank Asya’da paramı işler karışınca hemen geri çektim. Beraatımı istiyorum, teşekkür ediyorum” dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Mustafa Ahi’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vererek, tutukta geçirdiği süre, Yargıtay ve istinaf süresi göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.
Haskaraman’a da 8 yıl hapis cezası
Öte yandan aynı mahkemede yargılanan ve Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile savunması alınan 65 yaşındaki tutuklu sanık işadamı Abdurrahman Haskaraman, “Hakkımdaki iddialar varsayımdan ibarettir. Adliye önündeki protestolarda devletimin ve milletimin aleyhine hiçbir slogan atmadan anayasal hakkımı kullandım. Doktor raporlarım dikkate alındığında tahliyemi talep ediyorum. Hakkınızı helal edin, adaletinize güveniyorum” diye konuştu.
Sanığın avukatı Metin Polat ise “Müvekkil yalnızca hayırsever işadamı olarak bilinir. Hangi terör örgütü suçunu getirin, müvekkilime bol gelir. Depremde kapı kapı gezip yardım toplamıştır. Kimsesizlerin kimsesi olmuştur” dedi. 5 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Abdurrahman Haskaraman’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vererek, 18 aylık tutuklulukta geçirdiği süre, 65 yaş durumu ve Yargıtay ile istinaf süresi göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.
Kime Yok Mu Derneği’nin eski yönetim kurulu başkanı, Serhat Eğitim ve Öğretim Sağlık A.Ş. ve Anafen Eğitim Öğretim A.Ş.’nin kurucu ortaklarından Haskaraman karar sonrası ‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türk Adaleti’ dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLAMA TARİHİ: 2025 bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları ne zaman açıklanacak?
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
Türkiye'nin En Soğuk Noktası! Baraj Gölü Dondu: Hava Sıcaklığı Eksi 26 Dereceye Düştü
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Kahreden detaylar: Aynı aileden 14 kişi can verdi! Yangın esnasında annesini arayıp helallik istemiş