AFAD FAY HATTI SORGULAMA 2023… e-devlet fay hattı sorgulama ve MTA fay haritaları
AFAD’ın e-devlet üzerinden hizmete sunduğu fay hattı sorgulama işlemleri sayesinde kişiler evlerinin yakınlarından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebiliyor. Yine MTA fay hattı haritaları da depremle ilgili bilgileri aktarıyor. İşte e-devlet AFAD fay hattı sorgulama işlemleri…
e-devlet içerisinde yer alan hizmetler arasında bulunan fay hattı sorgulama ile kişiler AFAD’ın fay hattına ilişkin verdiği bilgileri öğrenebiliyorlar.
E-DEVLET AFAD FAY HATTI SORGULAMA
e-devlet üzerinden AFAD’a ulaşmak için kısa bir kayıt olma bilgisi doldurulduktan sonra sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. İlk etapta fay hattı haritası geniş açıdan kullanıcıların bilgisine sunuluyor. Ardında bulunduğunuz ile yakınlaştıkça evinizin yakınlarından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz. Uygulama içerisinde katman kontrolü, koordinata git ve genel görünüm gibi özellikler de mevcut.
AFAD FAY HATTI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...
MTA FAY HARİTALARI
MTA yenilenmiş diri fay haritaları hangi bölgede fay hattı olduğunu gösteriyor. İle tıklanarak oradan geçen fay hattının uzunluğunu ve kapsadığı bölgeler öğrenilebilir.
MTA FAY HARİTALARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...
En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.
Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.
Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Prizden yangın çıktı! Alevler 4 eve birden sıçradı
51 İlde 607 Arsa Satışa Çıkıyor: Yüzde 25 Peşin, 24 Ay Taksit! Arsalar Nerelerde Ne Zaman, Satışa Sunulacak?
Narin cinayeti davasında yeni gelişme: Düğümü çözebilecek 45 adım!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2024: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
TDK anketi paylaştı: 2024 yılının kelimesi için oylama başladı! İşte detaylar...