Fatih Sultan Mehmet'in hayatını kaybettiği 'Fatih Otağı' vakfa kiralandı

Merkezi İstanbul'da bulunan Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı, Fatih Sultan Mehmet'in 1481'de hayatını kaybettiği Kocaeli Gebze'de bulunan otağını 30 yıllığına kiraladı. Vakıf ilk yıl 465 bin lira kira ödeyecek.
Fatih Sultan Mehmed’in 1481’de rahatsızlanıp hayatını kaybettiği Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ndeki otağı, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na kiralandı
Merkezi İstanbul’da bulunan Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurarak, Fatih Sultan Mehmet’in 1481’de rahatsızlanıp hayatını kaybettiği Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ndeki otağı, eğitim hizmetlerinde kullanmak üzere irtifak hakkı tesisi talebinde bulundu.
Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü, talep üzerine 133 dönümlük araziyi, 30 yıl süre ile Erzincan Kültür ve Dayanışma Vakfı’na kiraladı. İlk yıl için 465 bin 650 TL bedel üzerinden kiralama yapıldı.
'Özel üniversite yapılacak'
Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, “Hünkâr Çayırı” ya da “Fatih’in Otağı” olarak bilinen arazinin tarihsel bir önemi olduğunu söyledi. Çiler, “Fatih en önemli kararlarını burada aldı. Bugün Ankara’da olacağım, konuyu anlatacağım. Bazı yerler emanet olarak bırakılır, fayda elde etmek için bırakılmaz. Milli Emlak tarafından Erzincanlılar Vakfı’na özel üniversite yapılması için bu alanın 133 dönümünün 18 Aralık’ta kiralandığına dair yazıya ulaştık. Biz oranın halka açılmasını istiyoruz” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi
Sırrı Süreyya Önder: Kamyon şoförlüğü de yaptı çıraklık da! İşçi, yazar, sinemacı...
HABER... Nabzı 2 kez durdu: Ameliyatı 12 saat sürdü! Sırrın Süreyya Önder yoğun bakımda