hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'den Suriye'ye 26 ton yardım malzemesi gönderildi

    Eskişehirden Suriyeye 26 ton yardım malzemesi gönderildi
    expand

    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da katıldığı bir tören ile Yaklaşık 26 ton insani yardım malzemesi Eskişehir’den Suriye’ye gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentı Ajansı'nın katkılarıyla sağlanan 26 ton insani yardım malzemesi Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın katıldığı törenle Suriye'ye gönderildi.

    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'den Suriye'ye gönderilen yardım TIR'ı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'na böyle anlamlı bir kampanyayı düzenledikleri için teşekkür etti. Bakan Avcı şunları söyledi:

    "Bu kampanya özellikle bugünlerde bizim için çok anlamlı. Bizim derken Milli Eğitim Bakanlığı için de çok anlamlı. Çünkü Suriye'den Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan kardeşlerimizin, özellikle çocuklarımızın eğitimi konusunda da çok özel bir program uyguluyoruz. Bu sömestre tatiline girerken 45 bine yakın Suriye'den gelen çocuklarımız da karnelerini aldılar. Dolayısıyla onların da bu sömestre tatilinde biraz daha rahat edebilmeleri için bu düzenlenen kampanya iyi bir fırsat olacak."

    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr Nabi Avcı'nı mimarı olduğu Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının bir çok güzel işlere imza attığını söyleyen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın çalışmalarının Haziran 2014 tarihine kadar TBMM tarafından uzatıldığına dikkat çekerek, “Meclisimizin bu kararı bizim başarılı çalışmalarımızın takdir edildiği anlamına geliyor. Dolayısıyla bize bu süre içerisinde daha çok çalışmak ve kalıcı eserler bırakmak için fırsat sunuyor. Bu süreçte daha çok çalışıp daha çok kalıcı eserler bırakmak için yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

    Vali Tuna, Suriye’de insani dram yaşanırken Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak duyarsız kalamadıklarının da altını çizerek, “Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz için ülke olarak seferber olmuş durumdayız. Bizde 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak insani yardım kampanyası başlatıp, tüm Eskişehirlileri bu kampanyaya destek vermeleri için çağrıda bulunduk. Ajansımız tarafından organize edilen kampanya çerçevesinde 6 bin kilo un, 6 bin litre ayçiçek yağı, 3 bin kilo çay, 6 bin kilo toz şeker, 3 bin kilo makarna ve bin 500 kilo arpa şehriye olan insani yardımı sayın Bakanımızın da bizzat katılımı ile Suriye’ye gönderiyoruz. Bu yardımlarla Suriyeli kardeşlerimize Eskişehir’den de dost elimizi uzatmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

    Törene; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can ve çok sayıda kişi katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow