Eski başbakanın torunu, İYİ Parti'nin Trabzon il başkanı oldu

İYİ Parti’nin Trabzon il başkanı Hasan Saka oldu. Hasan Saka, 5 Eylül 1947 tarihinde başbakan olan Hasan Saka'nın torunu.
İYİ Parti'nin Trabzon İl başkanlığı görevine eski başbakanlardan Hasan Saka’nın aynı ismi taşıyan torunu Hasan Saka getirildi.
Son dakika... İYİ Parti'nin Meclis Başkan Adayı Yusuf Halaçoğlu oldu
İYİ Partili vekil: Yeni belediye başkanlarından biri FETÖ'cü mü?
Göreve gelişinin ardından yaptığı açıklamada İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Saka, Türkiye'nin iyi olacağını söyledi. Saka, "Hep birlikte bu ülkenin iktidarına talibiz. Ülkeyi yönetmek istiyoruz. Ülkede huzuru, barışı ve kardeşliği yeniden tesis etmek istiyoruz. Aziz Türk milletine hizmet etmeyi şiar edinmiş bir kadroyla geliyoruz. Hep birlikte çok güzel şeyler başaracağız. Türkiye’miz iyi olacak, buna yürekten inanıyorum" dedi.
Dedesi 2 yıl başbakanlık yaptı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kurulduktan sonra Trabzon'dan milletvekili seçilen Hasan Saka, Lozan Konferansı'na üye olarak katıldı. 13 Eylül 1944 tarihinden 10 Eylül 1947'ye kadar dışişleri bakanlığı da yapan Saka, 5 Eylül 1947 tarihinde başbakan olmuş, bu görevi 14 Ocak 1949’a kadar sürdürmüştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi