Eski bakan ve Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan Ankara'da yaşamını yitirdi

Bir süredir Ankara'daki özel bir hastanede tedavi gören eski Devlet Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan 91 yaşında yaşamını yitirdi.
Eski Devlet Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı Doğan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, bir süredir Ankara'da özel bir hastanede tedavi gören Doğan, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti.
Doğan'ın cenazesi, bugün TBMM'de düzenlenecek törenin ve Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Afrin için Fetih suresi okutuldu
Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurulmasını sağladı
1927'de Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyaya gelen Doğan, ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin Klasik Şark Dilleri (Arapça-Farsça) Bölümünden mezun oldu.
Daha sonra Suriye Şam Edebiyat Fakültesinde Arapça ve İslam ilimleri üzerinde çalışan Doğan, Ankara bölge vaizliği, Ankara il müftülüğü yaptıktan sonra Müşavere ve Dini Eserler İnceleme Kurulu azalığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığına 1972'de atanan Doğan, 1975'de diğer yönetici arkadaşları ve il müftüleriyle, Türkiye Diyanet Vakfının kurulmasını sağladı.
Diyanet İşleri Başkanlığından ayrılarak, 1976'da Başbakanlık uzman danışmanlığı görevini üstlenen Doğan, 1977 seçimlerinde Malatya'dan milletvekili seçildi. Doğan, bu seçimler sonrasında kurulan hükümette Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSTANBUL SU KESİNTİSİ 14 MART: Hangi ilçelerde sular kesilecek? İstanbul’da sular ne zaman gelecek?
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: OGM personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!
AB'de hesaplar değişti! Türkiye vurgusu: 'İhtiyaçları var'
İmamoğlu'na sahte diploma soruşturmasında yeni gelişme! Abdulkadir Selvi yazdı
AVM'de korku dolu anlar! 3 yaşındaki Elif'e köpek saldırdı