hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... S-400 sorunu nasıl çözülür? Eski bakan Cavit Çağlar'dan CNN TÜRK'te dikkat çeken açıklamalar

    SON DAKİKA... S-400 sorunu nasıl çözülür Eski bakan Cavit Çağlardan CNN TÜRKte dikkat çeken açıklamalar
    expand

    Eski bakan ve iş insanı Cavit Çağlar, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Cavit Çağlar "Bu S-400'den kurtulmak lazım. Bunun devamı vardı Türkiye'de yapılacaktı yapılamadı olmadı. Rusya ile çok iyi ilişkilerimiz var Cumhurbaşkanımız, Putin ile oturur bunu ziyan etmeden diğer yerlere verilebilir. O günün şartlarında S-400 aldık ama şu anda kullanmıyoruz. Biz NATO üyesiyiz S-400 olmazsa olmaz. O gün o lazımdı. Aldığımız şey önümüze engelse ona göre bakılmalı. S-400'leri Hindistan'da alır Pakistan da. S-400 verilirse F-35 programına dönülebilir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan Çelik’le Hafta Sonu konu ve konuklarıyla gündem yaratmaya devam ediyor. Eski bakan ve iş insanı Cavit Çağlar, önemli gündem başlıklarını Hafta Sonu’nda değerlendiriyor. Türkiye, güçlü bir ekonomi ve rekabet imkanına kavuşmak için hangi yatırım alanlarına odaklanmalı? Küresel etkileri olan bir bölgesel aktör olarak Türkiye dünyada nasıl konumlanıyor? ABD ile F-16 alımı görüşmeleri ve tekrar F-35 programına dönülmesi için S-400’ler konusunda nasıl bir formül bulunabilir? 

    SON DAKİKA... S-400 sorunu nasıl çözülür Eski bakan Cavit Çağlardan CNN TÜRKte dikkat çeken açıklamalar

    Eski bakan ve iş insanı Cavit Çağlar'ın açıklamasından satır başları; 

    Türkiye'nin iç barışa ihtiyacı var.

    S-400 SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

    Patriot'ları vermediler bizde S-400 aldık. ABD dedi ki; "Bu sizde olduğu müddetçe bizim kanunlarımıza göre size veremeyiz." İsrail'in yaptığı gök kubbe var. ASELSAN'ımız var Bayraktar kardeşlerimiz var çok beğeniyorum. Başarılılar gurur duyuyorum

    Bu S-400'den kurtulmak lazım. Bunun devamı vardı Türkiye'de yapılacaktı yapılamadı olmadı. Rusya ile çok iyi ilişkilerimiz var Cumhurbaşkanımız, Putin ile oturur bunu ziyan etmeden diğer yerlere verilebilir. O günün şartlarında S-400 aldık ama şu anda kullanmıyoruz. Biz NATO üyesiyiz S-400 olmazsa olmaz. O gün o lazımdı. Aldığımız şey önümüze engelse ona göre bakılmalı. S-400'leri Hindistan'da alır Pakistan da. S-400 verilirse F-35 programına dönülebilir. F-16'nın yeni parçaları da alınabilir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ"

    ABD büyük bir devlet bizim dost olduğumuz bir devlet. Türkiye'nin menfaatleri o gün S-400 almayı gerektiriyordu. Sisi'ye dün kırmızı kart gösterip bugün havalimanında karşıladık. Miçotakis ile kötüydük barıştık. Suudi Arabistan Prensi ile kötüydük şimdi barıştık. Siyasette küslük olmaz. Şartlar değişir. Putin Erdoğan'ın iyi bir dostu. 

    2015'TEKİ TÜRKİYE-RUSYA UÇAK KRİZİ NASIL ÇÖZÜLDÜ?

    İbrahim Kalın ile beraber Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gittik. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel içeriği olan mektubunu götürdük. Çok kez gittik, geldik. Kovaladılar bizi. Rusya’da havaalanında bekletildik. Bu bir maceradır.

    Ben kendim arabulucu rolü almak istedim. Sayın Hulusi Akar’a ‘Ben bu işi hallederim’ dedim. 92 senesinden beri 30 senenin üzerinde bir dostluğumuz var. Birbirimize büyük bir saygı ve sevgimiz var. Hulusi Bey’e söyledim. O da sayın Cumhurbaşkanına arz etmiş. Sayın Cumhurbaşkanı bizi davet etti. ‘Nasıl yapacaksın?’ dedi. ‘İki şeyi kabul etmem. Tazminat vermem ve özür dilemem’ dedi. Bizde tazminatsız, özürsüz hallettik. Bugün Rusya’da çok güzel ilişkilerimiz var. Putin ile çok güzel ilişkilerimiz var. İki liderin gücüdür bu birleşmeyi sağlayan. Ben denk geldim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow