hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın diplomasi turu sürecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonrasında Kazakistan, Azerbaycan, Amerika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek. Erdoğan'ın diplomasi turu kapsamında hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı’nın ardından yoğun diplomasi trafiğini sürdürmeye hazırlanıyor. Rotasında hem Asya hem Doğu Akdeniz hem de Amerika olacak.

    Bayram öncesinde İspanya ve İtalya’yı ziyaret eden Erdoğan, diplomatik temaslarına verdiği bayram arasından sonra ilk olarak Kazakistan’a gidecek. Şangay İş Birliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, 3-4 Temmuz tarihlerinde Astana’da düzenlenecek. Türkiye’nin diyalog ortağı olduğu uluslararası teşkilatın toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan da davetli.

    Erdoğanın diplomasi turu sürecek

    Şangay İş Birliği Örgütü Zirvesi’nde Erdoğan’ın, Türkiye’nin teşkilat ülkeler ile ilişkilerini ele alması ve enerji, ticaret meselelerini görüşmesi bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşecek. O görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının sona erdirilmesi, Karadeniz tahıl girişiminin işlevinin artırılması, Akkuyu Nükleer Santrali çalışmalarında gelinen son durum, Türkiye’de gaz merkezi kurulması ile Suriye’nin kuzeyinde PKK-YPG’nin yapmaya çalıştığı sözde seçimler olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğanın diplomasi turu sürecek

    Erdoğan, Astana’nın ardından Azerbaycan’a geçecek. 5-6 Temmuz tarihleri arasında Şuşa’da düzenlenecek TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak. Zirvede Hazar gazının Türkiye üzerinden batıya taşınması, Türk devletleri arasındaki ticari faaliyetlerin artırılması, 2. Karabağ zaferinin ardından bölgedeki normalleşme adımları mercek altına alınacak.

    Erdoğan 9-10-11 Temmuz’da ise NATO Liderler Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek. Zirvede, Ukrayna-Rusya savaşı en sıcak gündem maddesi olacak. Erdoğan’ın NATO liderlerinin dikkatini Gazze’deki son duruma da çekmesi bekleniyor. Geçtiğimiz mayıs ayında takvimlerinin uyuşmaması nedeniyle görüşemeyen ABD Başkanı Biden ve Erdoğan’ın zirve vesilesiyle baş başa görüşmesi de beklentiler arasında.

    Erdoğanın diplomasi turu sürecek

    Cumhurbaşkanı, 20 Temmuz’da ise Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olacak. Adaya en son 3 yıl önce giden Erdoğan’ın askeri geçit törenini izlemesi, KKTC Meclisi’nde konuşması öngörülüyor. Erdoğan’ın adadaki programına muhalefet partilerinin de katılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow