Erdoğan:''Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğünü yapıyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Önce Demirtaş'ı eleştirdi. Ardından da Başkanlık sisteminin gerekliğini vurguladı.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları
Bizim millet olarak Ermenilerle hiçbir meselemiz olmadığının en büyük kanıtı çok hükümlü çoğu da kaçak olarak yaşayan 80 bin Ermeni nüfusudur. Şimdi Ermeniler bizim vatandaşlarımızla Türk, Kürt, Çerkez, Arap demeden beraber yaşıyorlar. Samatya'ya gidin bakın görürsünüz. Türkiye'ye nereden olursa olsun sıkıntısına buradan derman arayan herkes gibi Ermenilere sırtını dönmemiştir. Bu vatandaşlarımız özgürce eğitimlerini alıyorlar, siyasi partilerden aday oluyorlar. Diğer vatandaşlarımız gibi yaşıyorlar. Bizimle ve kardeşlerimizle problemi olan Diaspora ve Ermenistan'dır. Biz onlara el uzattık ama netice alamadık. Hala kapımız da açık.
Sözde Ermeni Soykırımı ve Karabağ işgali'nde birliğe varılırsa onlarla hala görüşebiliriz. ABD, Rusya, Fransa üzerlerine düşen görevleri hala yapmadılar. Azerbaycan'ın hukukunu tanımadılar. Bizim duruşumuz bu kadar net bu kadar açık. Ama karşımızda çok farklı hesaplarla hareket eden bir kesim var.
7 Haziran için sesleniyorum. Ermeniler bu meselede Türkiye karşıtı durumuna düşürülmüştür. Türkiye vefalı bir ülkedir. Dostlarına yardım etmek konusunda Türkiye'yle kıyaslanacak çok az ülke var. Ermenilere sesleniyorum, şayet niyetiniz üzüm yemekse Türkiye'yle anlaşın. Ermenistan'ın arşivi varsa açsın. Biz 10 yıldır açık diyoruz. Ortak bir komisyon kuralım, meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar. Biz de yolumuza devam edelim.
Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, bu mesnetsiz Ermeni iddialarına sahip çıkıyor. Sokağın, vandalların sözcülüğünü yapıyordu. Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğünü yapıyor. Bunlar kendi milletlerine bu kadar yabancılar. Bunlar dürüst değil. O yalanların onlara bir faydası olmaz. Şirin görünmeye çalıştıklarınız size sahip çıkmaz.
Ben buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum hani bunlar Türk partisiydi hani Türkiye'yi temsil ediyorlardı? Önce silahtan ummduklarını, terör örgütünün katlettikleri 10 binlerce insanı hesabını vermek zorundalar. Bunlar 6-7 Ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar. Sonra çıkıp demokrasi, özgürlük desinler.
Başkanlık sistemi
Bizim kültürümüzde bizim genlerimizde örfümüzde adetmizde bu var. Bu yolculuğa devam edelim istiyorum. Yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa yeni anayasa içinde de Başkanlık sistemi şart.
367 benim dediğim 400 milletvekili verin bunu çözelim. Bazıları diyor ki 400'le bu olmaz. Kardeşlerim 367, 400 oldu ne ala. Ben inanıyorum ki benim halkım buna 'evet' diyecektir. Kamuoyu araştırmalarında bunu görüyoruz. Başkanlık sistemi noktasında artık çeşitlilik, çok başlılık sistemin içerisinde olmayacak. Bize de zaman kaybettirmeyecek.
Bunlar şunu düşünüyorlar, Başkanlık sistemi gelirse bunlar koalisyonlar da bile yer almayacaklar. Hodri meydan çıkın, ben cumhurbaşkanı için A,B,C partisi demiyorum. Bu anayasayı değiştirecek kim olursa olsun gelin millet olarak sahip çıkalım diyorum. Artık eski Türkiye geride kaldı.
Özal'a sivil diktatör demişlerdi şimdi de bana diyorlar. Ne derlerse desinler biz vazgeçmeyeceğiz.
Demirtaş'tan 'soykırım' yorumu
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi
HABER... Şener Üşümezsoy o noktaları tek tek işaret etti: İşte büyük deprem riski olan yerler!
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SON DAKİKA! Naci Görür: Silivri Fayı 6.2'yle Kırıldı! Adalar Fayı da Kırılacak! 7.5'lik Deprem Bekliyoruz
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?