hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilan - Engin Polat davasında kaç yıl hapis cezası isteniyor? Tahliye kararı detayları!

    Dilan - Engin Polat davasında kaç yıl hapis cezası isteniyor Tahliye kararı detayları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat, yargılandıkları dava kararlarına bir yenisi eklendi. Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan yargılandığı davanın görülmesine ikinci günde devam edildi. Davanın bugün görülecek 3'üncü duruşmasında mahkemenin ara kararını açıklaması bekleniyordu. Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı kara para aklama davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Dilan - Engin Polat için kaç yıl hapis isteniyor? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dilan ve Engin Polat çifti davasında ara karar günü detayları gündemde yer alıyor. Kara para akladıkları gerekçesiyle hakim karşısına çıkan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılanmasıyla ilgili son gelişmeler takip ediliyor. Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan davanın duruşmasında cumhuriyet savcısı 2'inci duruşmada mütalaasını açıkladı.

    Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Küşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine, tahliye gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususları göz önüne alınarak sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilmesini talep etti. Davanın bugün görülen 3'üncü duruşmasında mahkemenin ara kararını açıklandı. Mahkemenin bugünkü kararına göre ise Engin Polat, babası Sezgin Polat ve kardeşi Kürşat Polat ile muhasebecileri Ahmet Gün'ün tahliyesine karar verdi.

    Dilan - Engin Polat davasında kaç yıl hapis cezası isteniyor Tahliye kararı detaylarıENGİN/DİLAN POLAT İÇİN KAÇ YIL HAPİS İSTENİYOR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmış, hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti. Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe'nin adli kontrol hükümleri uygulanıp tahliye edilmesine hükmetmişti. Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, 19 Ağustos'ta Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi sunmuştu. Bu kapsamda Dilan Polat'ın tahliyesine karar verilmişti.Dilan - Engin Polat davasında kaç yıl hapis cezası isteniyor Tahliye kararı detaylarıDilan ve Engin Polat'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilen iddianamede, diğer sanıkların da farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow