hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlakta aldatıcı ilana yeni önlem!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ticaret Bakanlığı emlak sektöründe aldatıcı ilanların önlenmesi için bir adım daha attı. İlan platformlarında sadece yetki belgeli emlak işletmelerinin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak ve yetki belgesiz işletmelerce ilan girişi yapılamayacak. Ayrıca yetki olmayan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyondan fazla para cezası uygulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı, daha önce, ilan platformlarında yer alabilen aldatıcı ilanların önlenmesi ve fiyat artışlarının engellenmesi amacıyla yönetmelikte değişikliğe gitmişti. Bu kapsamda ilan sitelerinde, kimlik bilgileri doğrulama, ilana konu taşınmazın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olduğunu ya da ilanı veren kişinin ilana konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama, yükümlülükleri hayata geçirilmişti.

    Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı’ndan yeni bir adım daha geldi. Artık ilan sitelerinde sadece yetki belgeli emlak işletmelerinin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak ve yetki belgesiz işletmelerce ilan girişi yapılamayacak.

    Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığı ekiplerinin denetimleri sonucunda yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti faaliyetinde bulunan emlak işletmelerine bugüne kadar toplam 29 milyon 221 bin 612 TL idari para cezası uygulandı.

    Ayrıca ilan fiyatında fahiş artış yaptığı tespit edilen 107 işletmeye 2024 yılı haziran ayında 10.700.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow