Eğitim-Sen Danıştay'a taşıdı: 'Değerler Eğitimi' tarikatlara emanet'
Milli Eğitim Bakanlığı "Değerler Eğitimi"ni ders saatleri içine alarak zorunlu hale getirdi. Değerler eğitiminin, yapılan protokollerle dini cemaat ve vakıflarla devredildiği uyarısı yapan Eğitim Sen, Nurcu olduğu belirtilen Hizmet Vakfı ile yapılan ve kapsamı genişletilen protokolü Danıştay'a taşıdı. Eğitim-Sen'den, "MEB, çeşitli dini cemaat ve vakıflarla yaptığı protokoller aracılığıyla çocuklarımızı öğretmenlere değil, adı tecavüz ve taciz vakalarıyla anılan kişi ve kurumların eline teslim etmek istemektedir" açıklaması yapıldı.
Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni'nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Nurcu" olduğu belirtilen Hizmet Vakfı ile imzaladığı "Değerler Eğitimi" protokolünün kapsamını 3 yıl sonra genişletti. Gönüllü öğreticilerin, ders saatleri dışında verdiği "değerler eğitimi" ders saatleri içine alınarak zorunlu hale getirildi.
İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden yılbaşı kutlamalarına yasak
Eğitimin tarikatlara teslim edildiği gerekçesiyle tepki gösteren Eğitim-Sen'den "MEB, çeşitli dini cemaat ve vakıflarla yaptığı protokoller aracılığıyla çocuklarımızı öğretmenlere değil, adı tecavüz ve taciz vakalarıyla anılan kişi ve kurumların eline teslim etmek istemektedir" denilerek protokol Danıştay’a taşındı.
MEB'den isteyen özel okullara "Kur'an-ı Kerim" öğretim programı
Kapılar tarikatlara açık
İddiaya göre, protokol kapsamında “gönüllü öğretici” adı altında yeterli donanımı olmayan imamların okullarda ders saatleri dışında dini seminerler vermesine, bakanlıkça izin veriliyor. Cemaatçi vakıf ve derneklerin yeni dönemde gözdesi haline geldiği ifade edilen “değerler eğitimi” için Hizmet Vakfı’nın 5 yıllık uzatma talebine de bakanlık 3 yıllık izin ile karşılık verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilahiyat mezunları için yeni düzenleme
Bu kapsamda Nur cemaatine ait olduğu belirtilen vakfın sadece ders saatleri dışında değil, ders saatleri içerisinde de seminerler verilmesine olanak sağlandı. Ayrıca çocukları her yönüyle bu vakıflara emanet eden MEB, il içi ve il dışı gezi, ziyaret, piknik programı, öğrenci velilerinin katılacağı eğitim ve seminerler ve mesleki tanıtım seminerleri yapma imkânı yarattı. Ayrıca bakanlık, çocukların meslek seçimine ilişkin yönlendirmeler yapabilmesinin de önünü açtı.
Velilere çağrı
Kapsamı genişletilen protokolle çocukların bu vakıfların eğitimine zorunlu kılındığını belirten Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Öğrencilerin ders saatleri içindeki bu ve benzeri seminerlere katılmak istememeleri durumunda öğrencinin nereye gideceği, öğrencinin güvenliğinin nasıl sağlanacağı, yine ailesine ve okula karşı öğretmenin sorumluğunun ne olacağı büyük bir belirsizlik taşımaktadır. Öğrencilerimizin asıl ihtiyaç duyduğu şey dini cemaatlerin eline teslim edilmek değil, kendi yeteneklerini ve potansiyellerini keşfedecekleri, dünyaya farklı pencerelerden bakabilecekleri bir eğitim sistemidir. Velilerimize çağrımız, çocuklarını kim olduğunu bilmedikleri kişilerin eline teslim etmemeleri, onların geleceğine, emeğine ve eğitim hakkına sahip çıkmalarıdır” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika: Feth-i Kabir yapılmış, mezarı açılmıştı... Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkan poşetteki kanın sırrı çözüldü!
SON DAKİKA! İzmir'in Selçuk ilçesinde 5 kardeş yangında can vermişti: İtfaiye raporu ortaya çıktı!
Meclis'te Bakan Yerlikaya'nın önüne barikat! Abdulkadir Selvi yazdı: İsmet Paşa’nın ismini çok yâd ediyorum
2 saati aşan sunum! MİT Başkanı Kalın'ın CHP'ye ziyaretinin kodları
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli fırtına alarmı!