Ege'de Yunan jeti düştü

Mirage 2000 savaş uçağı İskiri Adası açığında düştü. AFP haber ajansı, Yunan pilotun hayatını kaybettiğini ifade etti. Savaş uçağının düşüş nedeni belirsizliğini korurken, Yunan basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
Mirage 2000-5 tipi bir Yunan askeri uçağı Ege Denizi’nde Skyros adasının 4 mil kuzeydoğusunda düştü. Uçağın ve pilotunun bulunması için geniş çaplı arama başlatıldı.
AFP haber ajansı, Yunan pilotun hayatını kaybettiğini ifade etti.
Yunanistan'dan Türk vatandaşlarına 'kapıda vize' kararı
Yunan basını, uçak ile saat 12:15'te Skyros adasının kuzeydoğusunda temasın kesildiğini yazdı.
Yunan Ekathimerini gazetesi, "Ege'de iki Türk savaş uçağıyla kaldığı "püskürtme operasyonu'ndan sonra Skyros Adası'ndaki askeri üssüne dönerken bilinmeyen nedenlerle düştüğü"nü öne sürdü.
Ancak Yunan gazeteye konuşan kaynaklar, jetin düşürülmesinde 'herhangi bir düşmanca hareket'e rastlanmadığını açıkladı.
İki ülkenin uçakları Ege üzerinde sık sık, karşı tarafın hava sahasına girişine izin vermemek amacıyla yollarını keserek "önleme" veya "püskürtme" olarak bilinen operasyonları yapıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER: 8 yaşındaki İrem'den acı haber!
HABER... Müteahhide Öfkenin Böylesi: Apartmandaki Sorunlara Dayanamadı Kendi Dairesini Yaktı!
Minguzzi'nin ailesini tehdit etmişlerdi! İfadeleri ortaya çıktı...
Sakarya'da kahreden haber! Birisi 3 diğeri 4 yaşındaydı... Yangında can verdiler
HABER... Mezarlıkta 'Kaçak Defin' Şoku! Kürtajla Alınan Cenin Kayıtsız Gömüldü