Efkan Ala'dan Sultanahmet saldırısı açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısıyla ilgili olarak, "Çok önemli mesafeler kat ettik. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakamından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı uygun görmüyoruz. Bizim elimizde tabiki o günden bu günü çok önemli bilgiler oldu, elde ettik. Kimliğini de tespit ettik" dedi.
Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine bugün İçişleri Komisyonu'nda başlandı. Komisyona İç İşleri Bakanı Efkan Ala da katıldı. Komisyon toplantısı öncesi Bakan Ala, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Paris'teki saldırıyla ilgili Bakan Ala, "Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışmaları yürütüyor. Bize ulaşmış bir tehdit söz konusu değildir vatandaşlarımız için. Dünyanın neresinde olursa olsun terörist yöntemleri şiddetle kınıyoruz. Terörist yöntemlerin insanlar için büyük tehdit ve tehlike olduğu açık ortadadır" dedi.
İşte Sultanahmet bombacısının kimliği
"Ankara'daki Fransa Büyükelçiliği için önlem var mı?" sorusuna "Biz konuyla ilgili teferruatlı değerlendirmemizi yapıp tabi gerekli önlemleri alıyoruz" yanıtını verdi.
Sultanahmet saldırısıyla ilgili soruya İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çok önemli mesafeler kat ettik. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakamından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı uygun görmüyoruz. Bizim elimizde tabiki o günden bu günü çok önemli bilgiler oldu, elde ettik. Kimliğini de tespit ettik. Şu aşamada daha detaylı açıklama yapmak doğru değil. Önemli olan sonuç almaktır, netice almaktır. Daha önceki saldırı ve ondan sonrada bazı gözaltılar oldu. Siz tabi o an bir hadise olursa onu duyuyorsunuz. Sizinde haberiniz olmayan bir takım çalışmalar yürütülüyor, bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı daha önceki saldırıyla ilgili de söylüyorum. Emniyetimiz güvenlik birimlerimiz son derece titiz çalışmalarla bu tür saldırıların önlenmesi için ciddi çalışmalar yürütüyor ve neticeler alıyor. Hem de kaçak olurda böyle bir saldırı olursa gerçekleşirse ondan sonraki bağlantıların ortaya çıkartılması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Sonuçları biraz sabrederseniz göreceksiniz" dedi.
Fethullah Gülen'in istenmesiyle ilgili soruya Bakan Ala, "Normal prosedür devam ediyor. Onun içinde öyle devam ediyor" diye cevapladı.
Kılıçdaroğlu'na ayakkabılı protesto
SON DAKİKA
-
10. 50
13 dokunulmazlık dosyası daha TBMM'de
-
10. 50
TÜİK ocak ayı ticaret satış hacmi verilerini açıkladı!
-
10. 48
Dünyayı kasıp kavuran yeni trend: SLEEPMAXXING! Kırmızı ışık detayı...
-
10. 39
İstanbul'da 12 milyon liralık dolandırıcılık operasyonu: 12 gözaltı
-
10. 30
ABD SURİYE’DEN ÇEKİLECEK Mİ? Uzman isim yorumladı: 'Kurilla ile görüşme sonrasında bu olaylar yaşandı'
-
10. 28
Ankara, Suriye ile SDG'nin anlaşmasına nasıl bakıyor?
EN ÇOK OKUNANLAR
Eşinin ilk sorusu: Ece Gürel'in bulunduğu anlarda ''Hayatta mı?'' diye sordu!
Halı saha maçı dönüşü feci kaza! Hastaneye kaldırıldılar
Bahar-Nihal Candan kardeşlerin dolandırıcılık davasında yeni gelişme! 'Herkesten para isterdi'
Türkiye'den Nahçıvan'a doğal gaz sevkiyatı başladı
15 gündür ulaşılamıyordu, mezradaki evinde donmak üzereyken bulundu