Eczacıların SGK ile protokolü 31 Mart'ta bitiyor, ilaç kaosu kapıda
Eczacılar ile SGK arasındaki protokol 4 gün sonra 31 Mart'ta son buluyor. Bu tarihten itibaren hastaların Türkiye çapındaki 24 bin 500 eczaneden nasıl ilaç alacakları hala belirsiz. İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada "Yaşanacak kaosun sorumlusu biz değiliz" denildi.
Eczacıların, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ocak ayında imzaladığı 3 aylık geçici protokol 31 Mart'ta son buluyor. Protokolün son bulmasıyla 4 gün sonra hastaların eczanelerden nasıl ilaç alacağı soru işareti. İstanbul Eczacı Odası'ndan, yaşanacak kaosun sorumlusunun eczacılar olmayacağı açıklandı.
Eczanelerde ısı ve nem takip cihazları zorunlu hale getirildi
İlaç fiyatlarının Sağlıkta Dönüşüm Projesi uygulamaya girdiğinden bu yana 572 kez düşürüldüğünü ve artan masrafları karşısında gelirlerinin azaldığını belirten eczacılar, protokolün bu esaslar gözönüne alınarak yenilenmesini istiyor. Eczacılar, SGK ile Ocak ayında 3 aylık geçici protokol imzalamıştı. Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) yetkilileri, SGK yetkilileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüş ancak taleplerinin Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından bütçe açısından değerlendirilerek onaylanması gerektiği yanıtını almışlardı. Eczacılar talepleriyle ilgili bir sonuca ulaşamadılar ve imzalanan geçici protokol de 4 gün sonra son buluyor.
Nöbetçi eczaneler "kepenk arkasından satış" uygulamasına başladı
"13 bin eczane batma noktasında, taleplerimizi karşılayın"
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ekonomik taleplerin karşılanmadığı bir sözleşmeyi eczacıların imzalamayacağını ve 31 Mart sonrası ilaçta yaşanacak kaosun sorumlusunun eczacılar olmayacağını belirtti.
"Hastalar eczaneden parayla alıp, SGK'dan bedeli talep edecek"
Sarıalioğlu, "Faturalı döneme geçiyoruz. Hastalar reçete bedellerini eczaneye ödeyecekler, bizden aldıkları faturayla SGK'dan talep edecekler" dedi.
Eczanelerde grip ilacı sıkıntısı
İstanbul Eczacı Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Cenap Sarıalioğlu, 13 bin eczanenin batma noktasında olduğuna dikkat çekerek "80 milyon sigortalıya sunulacak ilaç hizmetinin sağlıklı yürümesi ve 24 bin 500 eczanenin 71 bin çalışanıyla ayakta kalabilmesi adına istenen iyileştirme talebi için, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki Bakanlarımızın bütçeyi bahane etme lüksleri yoktur" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Özel kurumda otizmli çocuğa şiddet iddiası
SON DAKİKA: 14 Kentte Eğitime 'Kar' engeli!
Kar Yağışından Kapadokya Da Nasibini Aldı: Peri Masalı! | En Son Haberler...
SON DAKİKA! İstanbul için 'müsilaj' tehlikesi bir kez daha kapıda mı? Uzman isimden açıklama...
TEM'de hasarlı kazalar nedeniyle trafik durdu