hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E okul VBS girişi nasıl yapılır?

    E okul VBS girişi nasıl yapılır
    expand

    E okul VBS giriş işlemleri ile devamsızlık ve not bilgisi sorgulama yapabilen veliler karnelerin alınmasına kısa bir süre kala öğrencilerin son durumlarını öğrenebiliyor. Peki, MEB’in veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB, e-okul VBS ile karne bilgilerine dair tüm detaylar veliler tarafından kolaylıkla öğrenilebiliyor. Öğrencilerin son durumları hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresi altında yer alan uygulamayı kullanmayı sürdürüyor. İşte e-okul VBS giriş ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar…

    E-OKUL VBS GİRİŞ

    E-Okul giriş için iki seçenek bulunur. Bu seçenekler; E-Okul yönetim bilgi sistemi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Veli bilgilendirme sisteminden, öğrenciler ve veliler öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler.

    E OKUL VBS GİRİŞ İŞLEMLERİ

    KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 iş takvimine göre 15 Tatil, 18 Ocak 2019 tarihinde verilecek olan karnelerin ardından başlamış olacak. Sömestr tatili, 3 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Öğrenciler, 4 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci kanaat dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

    Not bilgisi; Öğrencinin aldığı notlar, öğretmenler tarafından E-Okul’a yüklendikten sonra görünür hale gelir. Haftalık ders programı; hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir, ders saatlerine ulaşılabilir. Sınav tarihleri; sınav takviminin ilan edilmesinin ardından, E-Okul’dan sınav tarihleri görülebilir. Devamsızlık bilgisi; hangi günlerde okula gidildiği hangi günlerde gidilmediği görülebilir.

    Bunlara dışında; okunan kitaplar, dönem içerisinde alınan belgeler, diploma puanı, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi ve pansiyon devamsızlık bilgisine de ulaşılabilir.

    TAKDİR-TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

    E-Okul üzerinden takdir-teşekkür hesaplama yapılabilir. Hesaplama sonucunda öğrenciler dönem sonunda hangi belgeyi alacağını öğrenebilir. Takdir-teşekkür hesaplama işleminin yapılabilmesi için, öğretmenlerin öğrencilere ait tüm ders notlarını E-Okula yüklemiş olması gerekir. Ders notlarının tamamı yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına dikkat edilir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencilerin hangi belgeyi alacağını belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow