e-Okul LGS başvuru ekranı açıldı! İşte, MEB LGS kılavuzu
Milli Eğitim Bakanlığı MEB LGS kılavuzu yayınlandı. Kılavuzun yayınlanmasının ardından LGS yani Liseye Geçiş Sınavı başvuruları başladı. Başvuruların başlamasının ardından, liseye geçiş yapmak için hazırlanan ilkokul ve ortaokul öğrencileri “LGS başvuruları nasıl yapılır?” sorusunun cevabını ve e-Okul LGS başvuru ekranını araştırıyor. İşte, LGS 2019 ile ilgili detaylar…
LGS yani Liseye Geçiş Sınavı başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı MEB kılavuzunun yayınlanmasının ardından başladı. Sürecin başlamasıyla birlikte öğrenci ve veliler LGS başvuruları ile ilgili detayları araştırıyor. Peki; LGS başvuruları nasıl yapılır? İşte, MEB LGS 2019 kılavuzu ve e-Okul LGS başvuru…
LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
LGS başvurularının nasıl yapılacağı MEB tarafından LGS 2019 kılavuzunda yer aldı. Kılavuza göre öğrenci ve velilerin başvuru yapmadan önce bilgilerini e-Okul üzerinde güncellemeleri ve bilgilerin güncelliğini okul müdürlüklerine kontrol ettirmeleri gerekiyor. Bilgilerin güncelliğinden ise okul müdürlükleri sorumlu olarak. Bilgiler güncellendikten sonra veliler ve öğrenciler e-Okul sitemi üzerinden başvurularını yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre LGS başvuruları 14 Nisan tarihine kadar sürecek.
E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN
LGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
LGS başvurusunu yapan öğrencilerin ikinci bir araştırma konusu ise hangi okulda sınava girecekleri… LGS 2019 kılavuzuna göre sınav giriş belgeleri 22 Mayıs tarihinde açıklanacak. Sınav yerleri de sınav belgelerinin açıklanmasıyla beraber öğrenilecek. Buna göre LGS 2019 sınav yerleri 22 Mayıs tarihinde öğrenilecek.
SAYISAL ALAN TESTİNİN SÜRESİ 20 DAKİKA ARTIRILDI
Sınav, 8´inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum halinde uygulanacak ve aynı gün yapılacak.
Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.
60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.
LGS’DE ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN
LGS öncesi hazırlıklar ise hız kesmeden devam ediyor. Sınavla ilgili tecrübe kazanmak isteyen öğrenciler LGS çıkmış sorular sayfasını araştırıyor. LGS çıkmış sorular ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı MEB’in internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte LGS 2018 çıkmış sorular sayfası…
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Yangınında Kızı ve Torununu Kaybetti: Taptaze Filizlerim Ölmemeliydi
EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK? 2025 EKPSS tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı!
HABER|| Yangın faciasında 76 kişi can verdi: Tarifsiz acı! Son veda...