hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-Devlet'te akraba silme iddiası! Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medyada gündem olan ‘akrabalarınızı e-devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz’ iddia ve paylaşımları ile ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. Açıklamada bu iddiaların doğru olmadığı belirtildi. "Türkiye’nin dijital platformu e-Devlet Kapısı’nda, ‘akraba ilişiği kesme işlemleri’ gibi bir hizmet bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada birkaç gündür ‘e-Devlet üzerinden akrabalarınızı akrabalıktan çıkarabiliyorsunuz’ iddiası gündeme geldi. e-Devlet'e akraba silme adı altında yeni bir hizmet geldiği iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiaları yalanlandı.

    İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz’ iddiası doğru değildir" denildi.

    e-Devlette akraba silme iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı

    “Türkiye'nin Dijital Platformu e-Devlet Kapısı'nda, ‘akraba ilişiği kesme işlemleri’ gibi bir hizmet bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

    e-Devlette akraba silme iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada yayılan bu iddia ile bazı fotoğraflar da paylaşıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet üzerinden sunduğu yeni bir hizmet sayesinde akrabalık ilişkilerinin sonlandırılabileceği bilgisi yayıldı. Bu işlemin de ‘akraba ilişiği kesme işlemleri’ başlığı altında yapılabileceği iddia edildi.

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan e-Devlet'in ekran görüntülerinin de gerçek olmadığı, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığı belirtildi ve "asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow