hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düzce Belediye Başkanı'ndan sokak köpeği önerisi | Video Haber

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Sokak köpeği kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlanması bekleniyor. AK Partili Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'den teklif için revizyon önerisi geldi. Özlü, "Bu teklif uygulanabilir değil. 'Kısırlaştır, sağlık kontrolü yap, saldırmayanı doğal ortamına bırak' modeli uygulanmalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BU TEKLİF SORUNU ÇÖZEMEZ"

    "Kanun teklifi uygulanabilir değil. Bu teklif sorunu çözmez, daha da karmaşık hale getirir." Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışmalı sokak hayvanları kanun teklifi için revizyon çağrısı yaptı. Faruk Özlü, Hürriyet gazetesine konuştu.

    "BARINAKTA MUHAFAZA TEKLİFTEN ÇIKARILMALI"

    Özlü, "Teklifte, sokak hayvanlarının sahiplendirilinceye kadar barınaklarda muhafaza edilmesi öngörülüyor. 4 milyon sokak hayvanının hangi barınakta sahiplendirileceğini düşünmeleri gerekir. Kimseye zararı olmayan hayvanı niye doğal ortamından alıp barınakta saklayalım? TBMM’deki teklif sokaklarda sıfır köpek olmasını öngörüyor. Türkiye şartlarında bu mümkün değil" dedi.

    Düzce Belediye Başkanından sokak köpeği önerisi | Video Haber

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özlü, 2004 ve 2021’de çıkarılan yasal mevzuatın yeterli olduğunu ama uygulanmadığını söyledi. Belediyelere seslenerek, "Yarından itibaren elbirliği ile sokak hayvanlarını alalım, sağlık kontrolünden geçirelim, kısırlaştıralım. Köpek eğer saldırgan çıkarsa, barınaklarda muhafaza edelim" çağrısı yaptı. Düzce’de hali hazırda bu yöntemi uyguladıklarını da sözlerine ekledi.

    Düzce Belediye Başkanından sokak köpeği önerisi | Video Haber

    Teklifte sahiplendirmeye teşvik edici bir madde olmadığını savunan Özlü. Sokak hayvanı sahiplenene faturalarda indirim ve mama desteği verilmesi önerisinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow