Dünyada bir ilk
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan 23 yaşındaki Derya Sert'e embriyo transferinin başarılı olduğu ve hamile olduğu bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dünyanın kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sert'in gebeliği ile ilgili sürecinin sağlıklı şekilde işlediği bildirildi.
Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011'de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
Nakilden sonra genç kadının hamile kalabilmesi için tedavi sürecine devam edildi. Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte Sert için en iyi kalitede embriyolar donduruldu. Embriyoların rahme yerleştirilmesi için uygun bir an beklendi ve 2 Nisan'da embriyo transferi işlemi başlatıldı. 10 günün ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal tarafından yapılan açıklamada, Sert'in beklenen gebelik sonuçlarının "uyumlu" olduğu açıklandı.
-Ailesi de kabul ederse bebeğin adı "Akdeniz" olacak-
AA muhabirinin hastane yetkililerinden edindiği bilgiye göre Sert, normal hamilelik sürecini takip altında sürdürecek, 33 ya da 34'üncü haftada doğum yapması sağlanacak.
Sert'in doktorlarının, hamilelik sürecinin başarıyla tamamlanıp doğması halinde bebeğe "Akdeniz" adının verilmesini önerecekleri kaydedildi.
-Dünyanın gözü Akdeniz Üniversitesi'nde-
Dünyanın kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi, ulusal basın mensuplarının yanı sıra yabancı gazetecilerin de ilgi odağı oldu. Sert'e embriyo transferinin ardından yabancı gazeteciler de hastanedeki gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TSK'NIN GÖZBEBEĞİ: Bordo Bereliler'in hayat kurtaran eğitimi!
SON HABERLER | Rize'de yoğun yağmur denizin rengini değiştirdi!
Tarifsiz acı! Gözyaşlarına boğuldular
Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doçent ve profesör maaşları ne kadar, kaç TL oldu?
Başöğretmenlik 20 yıl şartı nedir? 20 yılı dolduranlar başöğretmen olabilecek mi?