hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Dron'' kullanımına sıkı denetim: ''Basın mensuplarının havada ayrıcalığa ihtiyacı var''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Giderek yaygınlaşan drone kullamı ile ilgili yeni kurallar geldi, denetimler sıkılaştırıldı. Basın mensuplarının bu hususta işi daha da zorlaştı. Çünkü dron uçurma konusunda izin zorunluluğu gazetecileri mağdur ediyor. Öyle ki 2-3 hafta süren süreç nedeniyle kimi zaman haber çekimleri gerçekleştirilemiyor. İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremde, yangında, trafik kazasında, toplumsal olaylarda. Kısacası tüm sıcak haberlerde... Basın çalışanları haberi izleyiciye en doğru şekilde aktarmak için olay yerine gidiyor. İşte bu noktada drone kamera ile çekilen görüntü büyük önem taşıyor.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, dronlarla ilgili yeni kurallar üzerinde çalışıldığını açıkladı. Sistem bilgileri, konum, irtifa, hız, pilot bilgileri canlı olarak havacılık kontrol merkezine iletilecek ve kayıt altına alınacak. Ayrıca dronlara özel hava otobanları gelecek.

    Drone kamera ile çekim yapmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden izin almak da gerekiyor. Bu sıkı denetimlerse basın çalışanlarını zor durumda bırakıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow