Diyarbakır'da kaya mezarı bulundu

Diyarbakır Ergani'de iş makinesiyle yapılan çalışma sırasında bir mağara girişi bulundu, mağarada insana ait 15 kafatası ile kemikler bulundu. Uzmanların yaptığı inceleme sonucunda mağaranın, eski dönemlere ait kaya mezar olduğu tespit edildi.
Ergani'ye bağlı Salihli Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Bakır'ın, fidan dikmek için iş makinesiyle Pirvınd Tepesi'nde çalışma yaptığı sırada mağara girişine rastlaması üzerine bölgeye giden Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ekipleri, incelemelerinin ardından hazırlayacakları raporu Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacak.
Dalyan'daki tarihi kaya mezarları tel örgüyle korunacak
Bakanlığın vereceği izin doğrultusunda alanda kazı çalışmalarına başlanması planlanırken, mağarada bulunan insana ait 15 kafatası ve kemiklerin, detaylı inceleme için üzeri toprakla örtüldü.
Fethiye Kaya Mezarları'nda kimin imzası var?
Uzmanlar, eski döneme ait kaya mezar olduğunu belirledikleri mağaranın, Roma döneminden kalmış olabileceğini ancak bunun detaylı araştırma sonrası saptanacağını bildirdi.
"Arkeolojik kazı çalışması yapılmasını istiyoruz"
Salihli Mahallesi'nin muhtarı Ramazan Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağarada hem jandarma ekiplerinin hem de arkeologların inceleme yaptığını belirterek, "Bu tepenin altında benzer mezarların çıkabileceği yönünde bazı işaretler var. Bazı oyuklar mevcut. Bu alanda arkeolojik kazı çalışması yapılmasını istiyoruz" dedi.
Mahallenin korucubaşı Senai Damar ise kemiklerin bulunması üzerine bilgi verilen jandarmanın kendisini olay yerine yönlendirdiğini vurgulayarak, "Geldiğimde içeride beş mezar gördüm. Her birisinde 4-5 kafatası ve kemikler vardı. Jandarma da burada inceleme yaptı. Gelen arkeologlar da incelemelerinin ardından kemiklerin üstünün toprakla kapatılmasını istedi" ifadesini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!