hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır medyayı tartıştı

    Diyarbakır medyayı tartıştı
    expand

    Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen 'Güneydoğu'nun İmajında Medyanın Rolü' paneli Diyarbakır'da başladı.

    Panelin ilk gününde, bölgenin imajının kuvvetlendirmesi için, medyanın daha dikkatli davranması gerektiğine vurgu yapıldı.
     
    Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlenen panelde, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir birer konuşma yaptı.
     
    Eker: "Medya Diyarbakır'dan taraf olsun"
     
    Bakan Eker konuşmasında, terör olaylarının üzerinden zaman geçmesine rağmen medyada ilk günkü sıcaklığıyla verilmesini doğru bulmadığını söyledi.
     
    Bölgenin özellikle de Diyarbakır'ın suç oranları açısından Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirten Eker, "Arzu ettiğim şey, medyanın Diyarbakır'dan taraf olmasıdır" dedi.
     
    Vali Hüseyin Avni Mutlu da, Diyarbakır'ın imajıyla ilgili pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi, "İmajı düzeltecek olan biziz. Bu konuda destek sağlayacak olan da basınımızdır" dedi.
     
    Baydemir: "Saldırıyı kabul etmiyoruz"
     
    Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıya değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, insanların yaşamına mal olan hiçbir saldırıyı ve müdahaleyi kabul etmeyeceklerini söyledi.
     
    Baydemir, "Herkesin bilmesini isterim ki, çocuklarımızın ve gençlerimizin cenazesini kaldırmak için belediye başkanı olmadım ve olmayacağım" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow