Dikkat! Sağlık Bakanlığı uyardı

Sağlık Bakanlığı, kendisi veya bağlı kuruluşlarının telefon aracılığıyla sattığı ya da tanıttığı herhangi bir ürünün bulunmadığını bildirdi.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi, Başbakanlık İletişim Merkezi, Sağlıkta Buluşma Noktası, Bilgi Edinme ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tüketici Sorunları Birimi'ne yapılan başvurulardan, Sağlık Bakanlığı'ndan veya İl Sağlık Müdürlüğünden aradıklarını söyleyen bazı kişilerin vatandaşa, "korse, dizlik, sigara bıraktırma, cinsel performans artırıcı ve tedavi edici nitelikte" birtakım sağlık ürünlerini pazarlamaya çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.
Bu kişilerin ürünlerini doktor önerisiyle satmaya çalıştıklarının anlaşıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bakanlığımızın veya bağlı kuruluşlarının telefon aracılığıyla sattığı ya da tanıttığı herhangi bir ürünü bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın herhangi bir maddi ve bedensel zarara uğramamaları için, bakanlığımızın adını kullanarak ürün satmak isteyen kişilere hiçbir suretle itibar etmemeleri, bu kişilerden herhangi bir ürün almamaları gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, vatandaşlarımızın, durumu, ivedilikle adli mercilere bildirmeleri önem arz etmektedir. Yine, halkımızın sağlık sorunlarıyla ilgili her türlü konuda, en yakın sağlık danışmanları olan aile hekimlerine başvurmalarını tavsiye ederiz."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tepki çeken görüntüler! Mezar taşlarının üzerine oturup iskambil oynadılar...
İSTANBUL SU KESİNTİSİ 14 MART: Hangi ilçelerde sular kesilecek? İstanbul’da sular ne zaman gelecek?
Dakikalarca darp edildi! Dehşeti anlattı... Sokakta yürürken bu soruyla karşı karşıya kaldı: Senin ücretin ne kadar?
TÜİK araştırdı: İşte Türkiye'nin en yaşlı ve en genç 2 şehri!
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: OGM personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!