hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dikkat! Meteoroloji'den 12 kente sarı ve turuncu alarm

    Dikkat Meteorolojiden 12 kente sarı ve turuncu alarm
    expand

    Pastırma yazının sona ermesinin ardından soğuk ve yağışlı hava yeniden yurdu etkisi altına almaya başladı. Bu kapsamda Meteoroloji, 12 il için sarı ve turuncu uyarı yaparak olumsuz durumlara karşı tedbirli olunmaları çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, yağışlı havanın yurdu etkisi altına alması beklenirken, 12 il için de sarı ve turuncu kodlu uyarıların yapıldığı görüldü. Yapılan değerlendirmede bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin ve Hakkâri çevreleri ile Hatay kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Ülke genelinin ise parçalı ve yer yer çok bulutlu, havanın etkisi altında olacağı öngörülüyor.

    Dikkat Meteorolojiden 12 kente sarı ve turuncu alarm

    HAVA SICAKLIĞI

    Hava sıcaklığını Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

    KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI 

    Rüzgârın; Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikkat Meteorolojiden 12 kente sarı ve turuncu alarm

    SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAPILAN İLLER

    Aydın, Bursa, İzmir, Kocaeli, Manisa, Yalova, İstanbul için sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.

    Edirne için turuncu kodlu rüzgar ve sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geçilirken, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı ve turuncu kodlu rüzgar ile sarı kodlu gök gürültülü sağanak uyarısı verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow