Detay Maxinet üzerine son güncel haberler

Çiftlik Bank sonrası para yatırım siteleri mercek altın alınmaya başlandı. Saadet zinciri olarak adlandırılan, notebook'un açık olmasıyla birlikte para kazandırmayı vaat eden Detay Maxinet, soruşturulma altına alınıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe, sisteme dair önemli bilgileri açıkladı. İnternet dolandırıcılığı üzerine gerek bakanlık gerek savcılık birçok site üzerinden harekete geçiyor.
Detay Maxinet mağdurları, şimdiden sosyal medyada örgütlenmeye başladı. 35 binden fazla üyesi olan Detay Maxinet'in parasal sistem akışını inceleniyor.. Müşterilere ‘prim’ dağıtan şirketler sorgulanmaya başlarken en son sorgulanan şirket ‘Detay Maxinet’ oldu. Habertürk’ün haberine göre ‘saadet zinciri’ olarak hizmet eden şirketin 35 bin üyesi bulunuyor.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI’NDAN RAPOR
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı şirket için 3 aylık detaylı incelemede bulundu, rapor hazırladı. Saadet zinciri sistemi ile çalışan şirket şu ana dek, 100 milyon lira topladı. 2002 yılında 550 bin Türk Lirası ile oluşturulan şirketin resmi sayfasında “Türkiye hukuk sistemine ve ticaret hayatına % 100 uyumluluk gösterecek bir yapıyla inşa edilmiştir. DETAY TELEKOM LTD.ŞTİ. Ağustos 2002’de 550.000 TL yatırımla Mobil bilişim teknolojileri alanında hizmet vermek üzere kurulmuştur. 2008 yılından itibaren Mobil ödeme alanına da odaklanarak 2009 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen GSM Operatörleri ile Mobil Ödeme alanında çözüm iş ortaklığı yapmıştır.” sözleri yer alıyor.
RAPORDAN HABERİM YOK
Şirketin sahibi Alper Tetiker, yaşanan son durumu değerledirdi. Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Tetiker, faaliyetlerinin yasalar çerçevesinde olduğunu söyledi. Tetiker, bakanlık müfettişlerinin geçen Şubat ayında şirket merkezine geldiğini belirterek, hazırlanan raporun sonucundan haberdar olmadığını aktardı. Tetiker, bir dizi şirkete hizmet verdiklerini kaydederek, yürüttükleri faaliyetin saadet zinciri olarak nitelendirilmesinin doğru olmadığı görüşünü aktardı.
MART'IN SON HAFTASINDA
Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin yazısında şu açıklamalarda bulundu: Özelikle geçen yıl, büyüyen sistem nedeni ile şikâyetler Gümrük ve Ticaret Bakanlığına da ulaşınca hareket geçildi. Bakanlık müfettişleri 3 aydır mercek altına aldıkları şirket ile ilgili hazırladıkları raporu tamamladı. Sistemin bir tür saadet zinciri olduğu belirtilen rapor sonrası bu hafta savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre şirketin sitesinin erişime kapatılması için BTK’ya da yazı yazılacak.
SEO HİZMETİ DE VERİYOR
Şirket, sitelerin Google’da ön plana çıkması için müşterilerine SEO hizmeti de sunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EN YENİ RAMAZAN AYI MESAJLARI 2025! Hoş geldin Ramazan temalı, uzun, kısa, resimli Ramazan mesajları ve sözleri
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
HABER... Terörde son perde! Öcalan çağrısını açıkladı: PKK kendini feshetmeli
Terörsüz Türkiye: İki önemli dönüm noktası! Süreç nasıl ilerleyecek? Hande Fırat yazdı
İmralı'nın çağrısının kodları! Ahmet Hakan yazdı