hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede üniversitelilere muafiyet

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    2024-2025 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında katkı payları ve öğrenim ücretlerinin tespitine dair cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; depremzede üniversitelilerin, katkı payı ve öğrenim ücretleri yeni dönemde de devlet tarafından karşılanacak. Vazife malullerinin eş ve çocuklarından da bu iki ücret alınmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremzede üniversitelilere harç muafiyeti sürecek. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında katkı payları ve öğrenim ücretlerinin tespitine dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

    Buna göre; 2023-2024 eğitim-öğretim yılında olduğu gibi ailesi veya kendisi deprem bölgesindeki illerde ikamet eden veya bu illerdeki devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden ikinci öğretim ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri yeni dönemde de devlet tarafından karşılanacak.

    Ailesi veya kendisi Gazze’de ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden ön lisans, lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden de öğrenim ücreti alınmayacak.

    Görev başında hayatını kaybeden kamu görevlileri ile erbaş ve erlerin, yani vazife malullerinin eş ve çocuklarından, öğrenci katkı payı-öğrenim ücreti alınmayacak. Önceki yıllarda olduğu gibi birinci öğretim ve açıköğretim ön lisans ve lisans öğrencileri de katkı payı ödemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow