Demirtaş: "Bu hafta, avukatlar İmralı'ya gidebilir"

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevindekilerin talepleri arasında yer alan ana dilde savunma düzenlemesi için, "Anadilde savunma ile ilgili hükümetten gelen açıklamayı önemsedik. Somut gelişme içermese de bu bir adımdır" yorumunu yaptı. Açlık grevindekilerin de bu adıma olumlu yaklaşmalarını umduğunu söyledi. Demirtaş, bu hafta avukatların Öcalan'la görüşmesini beklediğini de söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Grup toplantısında konuşan Demirtaş, açlık grevindekilerin diğer taleplerinin makul olduğunu, karşılanamaz olmadığını savundu. Özellikle bu hafta İmralı'ya Öcalan'ın avukatlarının gitmesini beklediklerini söyledi.
"Avukatlar giderse hükümet yenilmiş olmaz. Bu hukuki tercih nedeniyle birçok gelişmenin önü açılır"diye konuştu.
Grup sonrası Demirtaş, BDP'nin destek için yapacağı açlık grevleri ile ilgili soruları yanıtladı. "Henüz alınmış bir karar yok. Birkaç gün süreci izleyeceğiz. Bu süreçte Adalet Bakanı ile görüşme olabilir" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
29 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 85 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi