Darbe sanığı üsteğmen ile devre arkadaşının telefon polemiği
Darbe girişiminde Kara Harp Okulu'ndaki faaliyetlere katılan 5'i firari 307 sanığın yargılandığı davada iddiaya göre, Fethiye'deki dönem arkadaşını arıyarak "Kaymakamı gözaltına almasını" isteyen eski üsteğmen Veysel Kör, suçlamaları reddetti. Tanığın aralarındaki telefon görüşmelerine ilişkin ifadesinde anlattıklarını çarpıttığını öne sürdü.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davada 5'i firari 307 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada tanıkların beyanlarını alan mahkeme, bu beyanlara istinaden sanıklara söz hakkı verdi.
Fetullah Gülen'in darbeyle doğrudan bağlantısını gösteren delil ABD'ye gönderildi
Mahkeme başkanı, tanık A.A'nın, davanın sanığı eski üsteğmen Veysel Kör hakkındaki beyanlarını okudu. Buna göre, A.A, beyanında Kör ile Kara Harp Okulundayken birlikte olduklarını ve kendisini tanıdığını, darbe girişiminin yaşandığı akşam onu aradığını belirtti. Telefon görüşmesinde Kör'ün 1 No'lu nizamiyede olduğunu, Harp Okulu Komutanı'nın derdest edildiğini söylediğini anlatan A.A, ayrıca sanığın kendisinden görev yaptığı Fethiye'de kaymakamı derdest etmesini istediğini öne sürdü. A.A, bunun üzerine Kör'e küfrederek telefonunu kapattığını savundu.
Bu beyanlar üzerine diyeceği sorulan Kör, "Çarpıtılarak aleyhimde verilen beyanlarına katılmıyorum" dedi. Telefon konuşmasının anlam bütünlüğü olmadığını iddia eden Kör, "Konuşmanın başlarında şahıs bana telefonu açar açmaz, 'Devrem naber, napıyon?' diyor. Ben de hal hatır cümlesine yer vermeden, 'Kardeşim iyiyim, emniyet aldık, bekliyoruz.' diyorum. Bu cevabı vermem mantık dışıdır" diye konuştu.
Sanık Kör, bu kişinin beyanlarının doğruluğu halinde görüşmede bir ihtilal olduğunu ve kendisine görev verildiğini söylemesi gerektiğini ancak ona ısrarla emniyet aldıklarını bildirdiğini iddia etti. Veysel Kör, "Şahıstan, ilçeyi alma isteği de absürt bir istektir. Şahıs ilçe komutanı bile değildir. Karakol komutanıdır. Karakol komutanı olan bir şahsın bir ilçeye el koyması, görev yapanların onun sözüne itibar etmesi zaten beklenemez. İlçe komutanı olmayan kişinin ilçeyi alması, hele ki tatil beldesini almak istemesini istemem çok mantıksızdır" diye konuştu.
Bu kişinin hain yapıyla irtibatlı olduğunu ve FETÖ'nün kendisine iftira attırdığını düşündüğünü savunan Kör, suçlamaları reddetti. Sanık Kör, bu tanık beyanının karar için esas teşkil etmemesini ve dikkate alınmamasını istedi. Hakkında tanıklık yapan ve FETÖ ile irtibatlı olduğunu ileri süren R.K'nin beyanlarını da kabul etmeyen Kör, bu kişiyi de tanımadığını öne sürdü. Kör, R.K'nin ifadesini "çamur at izi kalsın" düşüncesiyle verdiğini iddia etti.
Haklarındaki tanık beyanları okunan bazı sanıklar da aleyhteki ifadeleri kabul etmedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Turuncu' uyarı verilmişti: Sağanak yağış olumsuz etkiledi... İşyerleri sular altında!
SON DAKİKA... 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin Kabaiş'in babası: Otopsi raporunda 'suda boğulma' yok!
Biberona tiner, çorbaya çamaşır suyu! İNSAN BEBEĞİNE NASIL KIYAR? | En Son Haberler...
22 Kasım 2024 cuma namazı vakti saat kaçta? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati, öğle ezanı vakti
Besicinin 90 koyununu 1 dakikada çaldılar