hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dar gelirliye yeni destekler yolda!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hükümet dar gelirliye yeni destekler için harekete geçti. 3 çocuğa vergi indirimi, konut projesi ve uygun kredi imkanları masanın konuları arasında yer alıyor. Dar gelirliye destekler nasıl olacak? uzmanı anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dar gelirliye destek için düğmeye basıldı. Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye kira ve gıda yardımı gibi ek destekler sağlanacak. Proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı dar gelirli vatandaşın elini rahatlatmak için ortak çalışma yürütecek.

    Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye kira yardımı, konut desteği, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, düşük faizli kredi imkanı, 3 veya daha fazla çocuklu aileye vergi indirimi gibi ek destekler sağlanacak ve mevcut desteklerin oranı artırılacak. En çok merak edilenlerden biri ise dar gelirliye konut desteği konusu oldu.

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz detayları şu ifadelerle aktardı;

    “Kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, üç çocuklu olanlara vergi indirimi veya çocuklu ailelere vergi indirimli destek gelecek. Özellikle çoklu sosyal yardım alanlar tespit edilecek. Gerçekten hakkaniyetli ihtiyaç sahipleri ortaya çıkarılacak. Düşük faiz ve uzun vade üzerinden değerlendirilecek, olanlara verilecek. Eşi var, çocuğunun evi var, bunlarda dahil olmak üzere faydalanmayacak. Peşinat ona göre belirlenecek. Geçmiş dönemde %10 peşinat talepleri vardı. %8’e düşürme ihtimali olabilir. Hükümet ve ekonomik kanadı TOKİ’nin insiyatifi üzerine değerlendirilecek”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow