Dalan, yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu
Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu.
Ergenekon davasının firari sanığı Bedrettin Dalan , Ergenekon davası kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması için avukatı Celal Ülgen aracılığıyla mahkemeye başvurdu.
Avukat Celal Ülgen'in İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, Ergenekon davasının karar duruşması Bedrettin Dalan hakkında “yokluğunda tutuklama kararı" çıkarıldığı hatırlatıldı.
Bedrettin Dalan'ın yurtdışında iken hakkında soruşturma yürütüldüğünü öğrendiğini ve o tarihten beri de Türkiye'ye gelmediğinin belirtildiği dilekçede, “Müvekkilimizin gelmemesinin nedeni ülkemizin hukuk sistemini etkileyen, işlemez kılan bir çetenin yargı üzerinde etkin olmasıdır. Gerçekten ülkemiz hukuk sistemi müvekkilimizin yurt dışına çıktığı günlerde başlayarak bugüne değin bir oligarşik gücün bir çetenin etki alanına girmiş ve yaratılan korku imparatorluğu ile yargıçlar, mahkemeler bağımsız karar veremez duruma getirilmiştir. Bu hukuk dışı etkilemenin kolayca yapılmasının bir nedeni de özel yetkili mahkemelerin bulunmasıdır" denildi.
Arınç: "İsrail ile ticaret devam ediyor"
"Türkiye'nin içine düşürüldüğü hukuk bataklığından çekinmektedir"
Dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“Yargı üzerindeki etki gerek özel yetkili mahkemeler eliyle yargı üzerindeki etki ve gerekse bir çetenin hem delil üretmesi ve hem de ürettiği delilleri yerleştirdiği yerleri ihbar ederek bulunmasını sağladığı kısır döngü süreç içinde fark edilmiş ve yüzlerce kişinin 5yıldan beri mağdur edildiği, hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği gerçeği Anayasa Mahkemesi kararlarıyla bir bir ortaya çıkarılmıştır"
Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklu kalmadığı belirtilen dilekçede, “Müvekkilim Bedrettin Dalan'ın bugün Türkiye'ye gelmeyiş nedeni asla hukuktan kaçmak değildir. O Türkiye'nin içine düşürüldüğü hukuk bataklığından çekinmektedir. Bu nedenle müvekkilimizin bu kadar yıl mahkemede haksız bir biçimde sanık olarak yargılanmasının önüne geçmek gerekmektedir. Bunun için derhal müvekkilimizin aklanması yönünde bir karar alınmalıdır" ifadeleri yer aldı.
"Gözaltına alınan polisler soruşturmayı yaptı"
İstanbul'da önceki gün polislere yönelik yapılan operasyona değinilen dilekçede, “Bu durum yaptığımız açıklamaların teyidi niteliğindedir. Yargı içine sızmış, yargıyı etkileyen ve hukuk dışı yollara sapan bir çete ayıklanmak üzeredir. Bu çetenin müvekkilimiz ile ilgili soruşturmada objektif olduğu düşünülemez. 7 aylık süreç tamamen hukuk dışına çıkılmış ve yüzlerce özgürlüğü çalınmış mağdur yaratan bir süreçtir. Yasadışı dinlemelerin, üretilmiş delillerin, sahte ihbarların, şüphelinin ev ve iş yerlerine önceden konulmuş dijitallerin, hoyratça el konulduktan sonra emniyette eklemeler yapılmış CD'lerin sorumluları elbette hesap verecektir ve vermelidir" ifadeleri yeraldı.
Yasal güvence talebi
Dilekçede, Dalan hakkında, “suçun açık ve somut olmaması" nedeniyle ifadesinin alınması beklenmeksizin beraat kararı verilmesi istenirken ayrıca Dalan hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması istendi. Ayrıca, “yakalama kararının geldiğinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmak üzere yakalama kararına çevrilmesi" istendi.
Dilekçede, Dalan'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence belgesi verilmesi de talep edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karabük'te kartpostallık görüntü! Sarıçiçek Yaylası beyaza büründü
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!